Rôzne

Užite si leto v Bratislave vo vzduchu, na vode aj na netradičných dopravných prostriedkoch

Stihli ste už toto leto vyskúšať niečo nové? Ak nie, prinášame vám top 5 tipov, ako aktívne stráviť letné dni v hlavnom meste a zároveň ušetriť.

Ilustračný obrázok k článku Užite si leto v Bratislave vo vzduchu, na vode aj na netradičných dopravných prostriedkoch
5
Galéria

Kto by nechcel zažiť, aké to je lietať ako vták po šírej oblohe či prechádzať sa po hladine jazera? Verte nám, že môžete.

Prechádzka po hladine

Už vás omrzela nafukovačka aj čln? Tak vyskúšajte paddleboard! Paddleboarding alebo SUP (Stand Up Paddle – pádlovanie v stoji) je vodný šport, pri ktorom sa jazdec na doske podobnej surfovému longboardu pohybuje vpred pomocou dlhého pádla. Rovnomerne pritom zapájate celé telo, zdokonaľuje si zmysel pre rovnováhu a zlepšuje fyzickú kondíciu.

V Bratislave si tento šport môžete vyskúšať na Draždiaku, Zlatých pieskoch či v Karloveskej zátoke.

Požičanie paddleboardu na Draždiaku na hodinu a inštruktáž vás teraz vďaka zľavovým portálom vyjde na 7,49 eur, 90-minútový paddleboard tréning s inštruktorom v Karloveskej zátoke 9,99 eur a intenzívny 3-hodinový kurz 29,90 eur alebo celodenný prenájom, ak už máte techniku zvládnutú 16,90 eur.

Až k oblakom

Vyletieť až k oblakom a pozorovať krajinu pod sebou – romantika ako vyšitá! Prežite hodinu a pol v oblakoch a spoznávajte okolie Bratislavy v spoločnosti priateľov, rodičov či len tak vo dvojici.

Vyhliadkový let balónom vás vyjde na 129 eur.

Krotenie veterného draka

Objavte kúzlo kitingu na kite kurzoch. Kiting je jeden z najmladších a zároveň najdynamickejšie sa rozvíjajúcich adrenalínových športov súčasnosti. Kite, teda vlečný drak, je základom športu. Slúži ako hybný nástroj na ťahanie jazdca a hybnou silou je vietor. Stojaci na doske ovláda draka približne 25 metrov dlhými šnúrami.

Kiting sa dá prevádzkovať buď na vode, na snehu (snowkiting) alebo na zemi (landkiting, buggykiting). Ak vás tento netradičný šport zaujal, vyskúšajte základný kurz kitingu v najväčšej kitingovej škole aktuálne za 24,99 eur.

Zdroj: YouTube.com

Bratislava dole hlavou

Staňte sa pánom svojho strachu a zoskočte z mosta Lafranconi. Len tak! Vo výške 20 metrov nad hladinou Dunaja si môžete pozrieť dominanty mesta dole hlavou.

Aktuálne môžete využiť aj akciovú cenu 9,90 eur/skok.

Na kolesách

Hovoria vám niečo slová ako segway či elektrická kolobežka? Určite už neraz okolo vás v meste prefrčali a len ste vykrúcali hlavu, aby ste si to čudo poriadne obzreli. Segway či elektronická kolobežka sa v poslednom čase tešia veľkej obľube medzi mladými. Jednoducho a rýchlo sa nimi prepravíte aj po úzkych uličkách mesta. Prípadne s nimi môžete pobehať všetky pamiatky v historickom centre Bratislavy.

S kolobežkami môžete jazdiť po cestách i po chodníkoch. Je ideálny na výlety a turistické prehliadky. Na jazdu nie je potrebný vodičský preukaz (je možné jazdiť od 16 rokov so sprievodom), stačí naskočiť a začať objavovať. Alebo vyskočte na segway. Pred jazdou na tomto tátošovi budete dôkladne zaškolení, aby ste sa počas výletu cítili pohodlne a bezpečne.

Kolobežku si môžete požičať v Charlie's Caffe na Židovskej 3 za zľavnenú cenu 17,99 eur/hod. Segway si môžete požičať v Segway tours Bratislava na Michajskej 12 od 18,90 eur.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM