Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Veľkonočné trhy vo Fresh Markete, stand-up comedy i skvelé koncerty

Posledné marcové dni si užijete do sýtosti. Na veľkonočnú atmosféru vás naladia trhy vo Fresh Markete. Skvelé akcie čakajú aj milovníkov hudby, filmu či histórie.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Veľkonočné trhy vo Fresh Markete, stand-up comedy i skvelé koncerty
10
Galéria

Silné Reči

Chcete byť súčasťou niečoho veľkého? Chcete vidieť svoju vysmiatu tvár na televíznej obrazovke? Zažite nakrúcanie Silných Rečí na vlastnej koži. Najznámejšia stand-up comedy show Jána Gorduliča s hosťami prichádza do Petržalky hneď s dvomi predstaveniami.

pondelok / 18:00 a 20:30 hod. / Dom kultúry Zrkadlový háj / vstupné 12 eur

Crème de la Crème

V rámci Mesiaca Frankofónie prebieha v Bratislave ešte do stredy festival francúzskeho filmu Créme de la Créme. Môžete sa tešiť na niekoľko zaujímavých snímkov francúzskej kinematografie. Čaká vás okrem iného aj súbor filmov o živote niekoľkých veľmi významných francúzskych umeleckých osobností, od spisovateľa Romaina Garyho cez maliara Paula Gauguina či režiséra Jeana-Luca Godarda až po sochára Augusta Rodina.

do stredy / Kino Film Europe, Kino Mladosť, Kino Lumière, Cinemax Bory Mall, Berlinka SNG / viac informácií TU

Veľkonočné trhy vo Fresh Markete

Príďte zažiť veľkonočnú atmosféru a nakúpiť si poctivé potraviny nielen na svoj veľkonočný stôl. Predajcovia ponúknu najmä potraviny ako syry, mlieko a mliečne výrobky z kravského i ovčieho mlieka, korbáčiky, med, mak, orechy, jahňacinu, mäso z diviny a mangalice, králiky, gazdovské mäsové špeciality, biopotraviny, jablká, ovocné šťavy či víno. Nebudú chýbať ani kraslice, korbáče a remeselné výrobky.

utorok – štvrtok / od 10:00 do 18:00 hod. / Farmárska tržnica – Fresh Market / vstup je voľný

Prechádzky starým Prešporkom

Nezmeškajte ďalšiu prednášku z cyklu Prechádzky starým Prešporkom, tentokrát na tému Pikošky z pohľadníc. Jeden z kľúčových zberateľov bratislavských pohľadníc a fotografií, autor knihy Bratislava – svedectvo historických pohľadníc Július Cmorej porozpráva o tom, ako sa kedysi vyrábali nočné a zimné pohľadnice mesta či o najstaršej fotografii starého Prešporka.

utorok / 18:00 hod. / Múzeum mesta Bratislavy, Apponyiho palác / vstupné 2 eurá

Karpatské Chrbáty

Hudobní fanúšikovia sa môžu tešiť na koncert alternatívnej rockovej skupiny Karpatské Chrbáty. Kapela pochádzajúca z Vrbového je známa originálnym humorom, ktorý sa odzrkadľuje nielen v textoch, ale aj v hudbe. Celé je to jedna veľká recesia, ktorej kraľuje spoluzakladateľ a frontman Braňo Jobus. Na scéne sú už vyše 35 rokov a na koncerte v Pohode_FM live zahrajú tie najpodarenejši­e kúsky.

utorok / 20:00 hod. / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / vstup je voľný

Joan Baez

Legendárna pesničkárka, dlhoročná bojovníčka za ľudské práva a svetová osobnosť končí s koncertným vystupovaním a jedným z posledných miest jej vystúpenia bude Bratislava. Rozlúčkové turné s názvom Joan Baez – Fare Thee Well… je určené predovšetkým milovníkom tradičného folku, pesničkám s odkazom a príbehom, ktoré majú spoločenský presah. Joan Baez sa divákom na Slovensku po prvýkrát predstavila už v roku 1989, a to na Bratislavskej lýre.

štvrtok / 19:00 hod. / Istropolis / vstupné od 50,50 eur

Tomáš Klus

Populárny český spevák Tomáš Klus sa opäť predstaví fanúšikom v Bratislave, ale tentokrát si jeho koncert užijete v komornejšej klubovej atmosfére. Okrem obľúbených hitov sa môžete tešiť aj na pesničky z jeho najnovšej platne.

štvrtok / 19:00 hod. / Majestic Music Club / vstupné 20 eur

Šípková Ruženka na Červenom Kameni

Pri príležitosti veľkonočných sviatkov si rozhodne nenechajte ujsť nové scénické prehliadky inšpirované klasickou rozprávkou Šípková Ruženka. Ak chcete vedieť, ako skončí príbeh princeznej, ktorá zaspala hlbokým spánkom, zavítajte na hrad Červený Kameň. Možno práve vám sa ju podarí zobudiť.

piatok / od 10:00 do 17:00 hod. / Hrad Červený Kameň / vstupné 8 eur, zľavnené 4 eurá

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (26. - 30. 3.)
10
Galéria
Zdroj: Stará Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM