Rôzne

Vo vlakoch medzi Viedňou a Bratislavou sa uskutočnia prednášky o Viedenskej električke

Ktoré známe osobnosti cestovali legendárnou elektrickou železnicou? To a ešte oveľa viac sa dozviete už túto stredu na prednáškach v rámci projektu TRAM.

Ilustračný obrázok k článku Vo vlakoch medzi Viedňou a Bratislavou sa uskutočnia prednášky o Viedenskej električke
5
Galéria
Zdroj: TASR

V rámci projektu TRAM – galéria súčasného umenia a kultúrneho centra v umeleckom vlaku, ktorý prebieha od februára do novembra vo vlakoch medzi slovenskou a rakúskou metropolou, sa môžete tešiť na množstvo kultúrnych aktivít i zaujímavých prednášok.

Jedna z nich vás čaká už v stredu 28. marca a budeme sa zaoberať témou histórie Elektrickej železnice Bratislava – Viedeň, ktorú všetci dobre poznáme pod názvom Viedenská električka. Informuje o tom portál imhd.sk.

Čo sa dozviete?

Prednáška bude plná zaujímavých faktov a informácií. Dozviete sa napríklad aj to, čím bola táto trať unikátna, ktoré známe osobnosti ňou cestovali a prečo je aj po sto rokoch o túto legendu stále záujem. Prednášať bude Roman Delikát z Klubu priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy, ktorý cestujúcim priblíži aj aktuálny stav rekonštrukcie zachovanej historickej súpravy, ktorá sa nachádza na Slovensku.

Prednášky sa uskutočnia vo vlakoch s odchodmi:

  • o 16:38 hod. z Bratislavy-Hlavnej stanice do Viedne
  • o 18:16 hod. z Viedne-Hauptbahnhof do Bratislavy

Názov projektu TRAM je odkazom na Viedenskú električku, ktorá od roku 1914 spájala Viedeň a Bratislavu. Poslaním projektu je podporiť kultúrnu mobilitu a ponúknuť netradičný umelecký zážitok, ktorý cestovanie obohatí o prekvapivé stretnutia so súčasným umením.

Umelecký vlak projektu TRAM
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM