Kultúra

Najlepšie koncerty v Bratislave: Príde Sting, Lenny Kravitz aj James Blunt

Hudobní fajnšmekri sa už v prvej polovici tohto roka môžu tešiť na viacero koncertných lahôdok. Do Bratislavy zavítajú svetoznáme muzikantské esá.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie koncerty v Bratislave: Príde Sting, Lenny Kravitz aj James Blunt
5
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavou bude v prvej polovici roku 2018 znieť známy hlas viacerých hudobných legiend. Na jar príde Sting, Laibach aj Gipsy Kings, leto bude patriť Lennymu Kravitzovi. Hudobných fajnšmekrov však určite zaujme aj kapela Lola Marsh či holandská saxofonistka Candy Dulfer.

Lola Marsh

Skupinu založili speváčka Yael Shoshana Cohen a gitarista Gila Landau v roku 2013. Odvtedy sú viac na koncertoch po celom svete, než doma. Pri otázke, ktorý koncert si zamilovali najviac Gil a Yael v rozhovore pre francúzsky Rocknfool jednohlasne odpovedali: „Festival Pohoda“. Presne na Valentína sa však predstavia aj v bratislavskej Refinery Gallery.

14. február / Refinery Gallery / vstupenky TU

Zdroj: YouTube.com

Oregon

Oregon je americká kapela založená v roku 1971. Jej zakladajúci členovia boli Ralph Towner (gitara, piano, syntetizátor, trúbka), Paul McCandless (dychové nástroje), Glen Moore (kontrabas, husle, piano) a Collin Walcott (perkusie, sitár, tabla). Patria medzi najzásadnejšie jazzové formácie, ktoré spojili vo výraznej miere prvky východnej a západnej hudby. Ich tvorba je predovšetkým syntézou moderného jazzu, fusion, vážnej hudby, world music a new age. Kapela Oregon má široký štýlový záber, citlivo pracuje s melódiami a zároveň aj s experimentálnymi či avantgardnými postupmi.

14. marec / Ateliér Babylon / vstupenky TU

Zdroj: YouTube.com

Laibach

Slovinská kapela Laibach predstaví na koncerte v Bratislave svoju ostatnú nahrávku Also Sprach Zarathustra. Temné elektronické zvuky zaujmú najmä menej komerčných hudobných fanúšikov. Spolu s novinkami zahrá kapela aj svoje staršie známe skladby.

22. marca / Majestic Music Club / vstupenky TU

Zdroj: YouTube.com

Freak Power

Kultová kapela Freak Power originálnym spôsobom namiešala už pred 24 rokmi koktejl acid house, acid jazzu, funku a trip hopu. Na ich bratislavskom koncerte si môžete vychutnať najväčšie hity, ktoré vznikli ešte v časoch spolupráce s legendárnym Fat Boy Slimom.

5. apríl / Ateliér Babylon / vstupenky nájdete TU

Zdroj: YouTube.com

Gipsy Kings

V Bratislave sa opäť predstaví svetoznáme zoskupenie francúzskych muzikantov, ktoré má na konte viac ako 20 miliónov predaných albumov, niekoľko ocenení Grammy a hity ako Bamboléo či Volare. Na aprílovom koncerte predstavia aj svoj nový album. Ak sa radi zabávate v rytme flamenca podfarbeného španielskymi vokálmi, bude to pre vás to pravé orechové!

30. apríl / Aegon Aréna NTC / vstupenky TU

Zdroj: YouTube.com

James Blunt

Obľúbený britský popový spevák na koncerte v Bratislave predstaví svoj nový album „The Afterlove“, na ktorom spolupracoval s tímom skúsených spolupracovníkov. Prvý singel „Love Me Better“ pre Jamesa napísal Ed Sheeran. Singel zaznamenal veľký úspech v Anglicku, Francúzsku, Švajčiarsku, ale aj v Čechách a na Slovensku. S písaním piesne „Bartender“ pomohol americký skladateľ a producent Teddy Geiger. Na albume spolupracoval aj spevak Ryan Tedder z One Republic.

10. máj / Národné tenisové centrum / vstupenky TU

Zdroj: YouTube.com

Lenny Kravitz

Kravitz je právom považovaný za vynikajúceho rockového muzikanta. Skladateľ, producent a multiinštrumen­talista balansuje na rozhraní soulu, rocku a funku. Jeho výrazný prejav je ovplyvnený aj hudbou 60. a 70. rokov.

5. jún / Národné tenisové centrum / vstupenky TU

Zdroj: YouTube.com

Sting

Čerešničkou na torte skvelých koncertov bude vystúpenie kráľa hudobného sveta posledných desaťročí – Stinga. Do Bratislavy sa vráti po siedmich rokoch. Naposledy u nás vystupoval v rámci Symphonicity Tour v júni 2011. Západná terasa Bratislavského hradu bude úžasnou kulisou jeho podmanivej hudby.

26. júna / Bratislavský hrad / vstupenky sú vypredané

Zdroj: YouTube.com
Koncerty v Bratislave 2018
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM