Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Módna streda, Tekvicové dni aj Vesmírna Bratislava

Pracovný týždeň bude bohatý na módu aj tradičné jesenné aktivity. Neleňte a vyberajte!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Módna streda, Tekvicové dni aj Vesmírna Bratislava
10
Galéria

Filmy o pamäti národa

V ostatných rokoch vzniká na Slovensku viacero filmov, ktoré sa vracajú k citlivým témam našej histórie. Diela nezostávajú pri reflexii udalostí, ale kladú dôležíté otázky, na ktoré potrebujeme nájsť odpovede.

Diskutujú: Mária Čengel – Solčanská – režisérka filmu Únos, Láska na vlásku či Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Robert Kirchhoff – filmový režisér, scenárista, producent a kameraman. Natočil filmy ako Kauza Cervanová, Diera v hlave či Lesk a bieda SNP, Teodor Kuhn – režisér filmov Momo či Vox Populi.

Diskusia je súčasťou programu Filmový festival Jeden svet 2017

pondelok / 19:00 hod. / Dunaj˜

Bratislová 17: Čo je verejný záujem v Bratislave?

17. diel diskusnej série o meste, ale nie len. Tentokrát na tému: Čo je verejný záujem v Bratislave? Verejný záujem vs. štatút významnej investície. Cieľom ďalšieho dielu diskusnej série “Bratislová” je pokúsiť sa definovať, čo pre naše mesto znamená “verejný záujem” a do akej miery ho môže podporiť štatút významnej investície.

utorok / 18:00 hod. / Nu Spirit Club

Prezentácia návrhov využitia Pistoriho paláca

Študenti z Katedry architektúry na Stavebnej fakulte STU predstavia v stredu 18. októbra svoje ideové návrhy využitia Pistoriho paláca. Súčasťou prezentácie bude aj výstava štúdií, ktoré spracovalo trinásť riešiteľských kolektívov mladých architektov. Podujatie pripravila mestská časť Bratislava – Staré Mesto v spolupráci s Katedrou architektúry Stavebnej fakulty STU v Bratislave. Starosta Starého Mesta Radoslav Števčík na verejnej prezentácii odovzdá študentom a ich pedagógom diplomy.

streda / 17:00 hod. / Pistoriho palác

Týždeň talianskeho jazyka: Taliančina v kinách a kinematografii

17. ročník Týždňa talianskeho jazyka je venovaný taliančine v kinách a kinematografii. Okrem filmov, prednášok o kinematografii je na programe aj koncert, literárny večer a hosťujúce divadlo z Ravenny Teatro delle Albe.

Celosvetové podujatie s cieľom propagácie taliančiny, ktorému každoročne patrí tretí októbrový týždeň, je iniciatívou talianskeho Ministerstva zahraničných vecí a je organizovaný pod záštitou prezidenta Talianskej republiky.

streda / 19:00 hod. / Divadlo Astorka Korzo´90

Vintage Bazar vol. 7

Milé dámy, nenechajte si ujsť Vintage Bazar vol.7, ktorý sa bude konať na Tobruckej 1. Dôležitý dátum pre všetky fashion maniačky je 18. 10. – 20. 10. Počas týchto troch dní budú v ponuke nadčasové, prudko nositeľné retro kúsky za neodolateľné ceny.

streda – piatok / Showroom Art&Fashion Weingart

Fashion Live! 2017

Fashion LIVE! je módne podujatie, ktoré už po štvrtý krát prinesie to najlepšie zo slovenskej a zahraničnej módy do Bratislavy. Odborne vystavaná programová štruktúra, zahŕňajúca catwalk, semináre, performance či fashion business orientované showroomy, ponúka kvalitu zážitkov pre širokú verejnosť.

Iniciatíva Fashion LIVE! vznikla spojením síl popredných slovenských návrhárov, Olo Dressing a agentúrou Null s hlavným cieľom profesionálne odprezentovať nové kolekcie.

Program TU.

streda – piatok / Stará tržnica

Street Food Park vol. 14

Pravidelný bratislavský Street Food Park – street food podujatie na námestí pred Starou tržnicou. Už po štrnásty krát spojí najlepších predajcov kvalitného a nápaditého pouličného jedla. Na chuť si prídu mäsožravci, vegáni ale aj milovníci sladkého.

streda – nedeľa / Stará tržnica / vstup voľný

Bubnovačka Orchestra

Spoločná zábava pri spoločnom bubnovaní a hraní na rôzne rytmické nástroje v spolupráci s OZ Zvuky cez ruky a Rytmikou – etnobubnovou školou.

štvrtok / 18:3% hod. / Dom kultúry Lúky / vstupné: 4 eurá / dieťa 2 eurá

Vesmírne dni Bratislava

Vesmírne dni sú sprievodným podujatím medzinárodnej vesmírnej konferencie New Generation Space Policy 2017 – Space Strategy for Europe. Na Vesmírnych dňoch zažijete krst a svetovú premiéru nového vesmírneho videoklipu kapely Iné Kafe a premiéru špičkového ruského hraného filmu Čas prvých.

Okrem toho budú zaujímavé prednášky a prezentácie: kompletná zbierka slovenských meteoritov (poskytne jej majiteľ p. Gargulák spolu s prednáškou), rôzne artefakty z vesmírneho výskumu, ktoré poskytne SAV, kópia SK-CUBE (slovenská družica) od SOSA, videopríhovor kozmonauta Ivana Bellu, niekoľkých vedcov z rôznych ústavov SAV a FEI STU a ďalších zaujímavých odborníkov.

Viac TU.

piatok / 10:00 hod. / Aula Gymnázia Ladislava Novomeského v Bratislave

Tekvicové dni

Stupava pozýva na krásnu jesennú akciu pre jednotlivcov aj pre rodiny s deťmi. Príďte si vyrezať tekvicu, či sa poradiť s profesionálmi o pestovaní rastlín.

piatok od 13:00 – 18:00 hod. / sobota od 8:00 – 12:00 hod. / Stupava, Predajna Agroservis v Máste

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM