Kultúra

Detské múzeum SNM zatvára svoje brány. Posledná výstava drobcov zabaví do konca októbra

Na rozdiel od klasického múzea ste si v Detskom múzeu mohli na všetky veci siahnuť. Dotýkať sa vystavených exponátov bolo prísne povolené. A deti to rady využívali.

Ilustračný obrázok k článku Detské múzeum SNM zatvára svoje brány. Posledná výstava drobcov zabaví do konca októbra
6
Galéria
Zdroj: Detské múzeum SNM

Osem rokov činnosti, 25 interaktívnych výstav, stovky podujatí a tisíce nadšených detí, ktoré sa v múzeu zabavili a veľa naučili. To je bilancia pôsobenia Detského múzea, ktoré ešte do konca októbra môžete navštíviť na Vajanského nábreží v budove SNM. V novembri však už svoje brány neotvorí.

Inšpiratívne múzeum končí

„Žiaľ, projekt Detského múzea bola, a bohužiaľ aj zostala, nezisková inštitúcia o dvoch ľuďoch, ktorá neustále hľadala externé zdroje financovania a postupne „vyčerpala svoj elán“ na prípravu a realizáciu výstavných a iných projektov, či ich následné prevádzkovanie,“ lúčia sa na webovej stránke Detského múzea jeho prevádzkovatelia Katarína a Branislav Rezníkovci.

Detské múzeum ešte do konca tohto mesiaca poskytne priestor pre rodiny s deťmi na výstavách Hrdinovia všedného dňa a Múdro sporiť a rozumne míňať. Za osem rokov svojej existencie ponúklo nevšedné múzeum tvorivý spôsob trávenia voľného času. Vyzývalo a inšpirovalo deti k aktívnej účasti na výstavách, kde sa mohli vystavených exponátov dotýkať, hrať sa s nimi a veľa sa naučiť. Súčasťou programu Detského múzea boli tiež detské ihriská, tvorivé dielne, ale aj špecializované programy.

Posledné výstavy

Poslednou príležitosťou zabaviť sa v Detskom múzeu SNM sú ešte do konca októbra dve zaujímavé výstavy. Projekt Hrdinovia všedného dňa priblíži deťom vo veku od 3 do 13 rokov prácu záchranárov, hasičov a policajtov. Naučí ich, v akých situáciách volať na aké čísla a dozvedia sa tiež, ako predchádzať požiarom či poskytovať prvú pomoc. Nájdete tu šatňu, kde sa môže preobliecť do hasičskej policajnej alebo záchranárskej uniformy, nasadiť si helmu a hurá do práce…

Cieľom interaktívnej výstavy Múdro sporiť a rozumne míňať je vysvetliť deťom vo veku 5 až 12 rokov hravou a pútavou formou základné finančné pojmy, mechanizmy a zákonitosti sveta financií a materiálnych hodnôt. Deti sa dozvedia, čo je to účet, na čo slúži hypotéka či úver, čo je to úrok a kedy je dobrý a aj to, prečo sa oplatí sporiť si na dôchodok.

Detské múzeum SNM
6
Galéria
Zdroj: Detské múzeum SNM
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM