KAW Kultúra

Tipy na voľné dni: Cesta do praveku vás môže zaviesť až k živým jašterom

Víkendové kultúrne menu opäť ponúka pestrú paletu podujatí. Či už patríte ku knihomoľom, hudobným fajnšmektom alebo milovníkom zvierat, prídete si na svoje!

Ilustračný obrázok k článku Tipy na voľné dni: Cesta do praveku vás môže zaviesť až k živým jašterom
Zdroj: VIVO

Jazzový večer

Projekt Jazzový večer je unikátnym spojením spevu a klavíra. Repertoár zostavy Zuzana Kováčová & Alan Bartuš tvoria prevažne štandardy jazzových velikánov v zaujímavých úpravách s prvkami latino hudby, soulu a blues. Nechýbajú v ňom však ani aj známe funkové a popové skladby v príjemných aranžmánoch.

piatok / 18:00 hod. / Štefánka by Pulitzer, Palisády 59

Indietronica

Chýba ti v zime vitamín menom hudobný festival? Na párty v KC Dunaj sa môžete nadopovať svojimi obľúbenými indie kapelami a elektronickými projektmi s tanečnými účinkami. Endorfíny z nás na parkete vyžmýkajú kapela Talkshow a DJská dvojica Diablo & Krto.

piatok / od 22:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 6 eur

Burzoblšák

Nie ste fanúšikom fast fashion módy? Snažíte sa myslieť ekologicky aj v rámci vášho šatníka? Burzoblšák bude už tradične ponúkať kvantá second hand oblečenia, ktoré už v šatníkoch pôvodných majiteľov nemá svoje miesto. Ktovie, možno sa stane obľúbeným kúskom práve vášho šatníka!

sobota / 8:00 – 14:00 hod. / areál Základnej školy Pavla Marcelyho, Drieňová 16 / vstup voľný

Fresh burza kníh

Opäť je tu možnosť obohatiť si svoju knižnicu o nové i staršie knižky, jedinečné prvé vydania či preklady. Chýbať nebude ani cudzojazyčná literatúra. Ozvláštnením burzy budú znova aj LP platne rôznych žánrov ako rock, pop, folk, metal, country a mnohé ďalšie. Platne si budete môcť nielen kúpiť, ale si ich priamo na mieste aj vypočuť.

sobota / 9:00 – 16:00 hod. / Fresh Market / vstup voľný

Akvárium Terárium Bratislava

Nenechajte si ujsť výstavu, na ktorej uvidíte viac ako 200 druhov a foriem akváriových rýb, ale aj vodné rastliny, bezstavovce, umelé, mrazené a živé krmivo pre ryby či rôzne pomôcky. Nemali by chýbať ani teraristi, tešiť sa môžete na pavúky, jašterice, hady a iné zvieratá.

sobota / 9:00 – 13:00 hod. / Úsvit, Tomášikova 26

Doba kamenná

Zaujímavá výstava bola navrhnutá špeciálne pre nákupné centrá. Na Slovensku je po prvýkrát práve vo VIVO! Bratislava. Je určená pre rodiny s deťmi vo veku od štyroch do jedenástich rokov, ale aj pre materské a základné školy. Výstava rozprestiera na ploche 200 metrov štvorcových v novej pasáži. Vstup je zadarmo, stačí sa len dopredu zaregistrovať cez rezervačný formulár.

Počas výstavy je pre deti pripravený bohatý vzdelávací a vzrušujúci program. Deti budú oblečené v kostýmoch z doby kamennej, ktoré im pomôžu dostať sa do tej správnej nálady.

celý víkend / VIVO! Bratislava, Nové Mesto / vstup voľný

Koncert na Lodi: Sitra Achra

Neviete ako príjemne zakončiť nedeľu? Možno vás zaujme živý bluesový večer, v ktorom opäť zaznejú tóny muzikantov v priestore lodného baru. Tento raz vám zahrá Sitra Achra na čele s Bobošom Procházkom.

nedeľa / Divadlo v Podpalubí / 19:00 hod.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM