Rôzne Správy

TENTO zamestnávateľ v Bratislave SKONČIL. Výrobu presunul do Trenčína

Firma sa rozhodla skoncentrovať všetky svoje aktivity na Považí tak, aby zefektívnila svoj chod a poskytla ďalší potenciál svojim zákazníkom.

Ilustračný obrázok k článku TENTO zamestnávateľ v Bratislave SKONČIL. Výrobu presunul do Trenčína
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Výrobca svetelnej techniky pre automobilový priemysel, spoločnosť Hella Slovakia Lighting s. r. o. presunula výrobu strešných konzol z Bratislavy do Trenčína. V závode s rozlohou 6-tisíc štvorcových metrov našlo prácu 180 zamestnancov.

Skončili v marci

Ako informoval generálny riaditeľ spoločnosti Vladimír Huťan, činnosť závodu v Bratislave sa v uplynulých mesiacoch utlmovala a koncom marca ju oficiálne ukončili. Väčšina zamestnancov bratislavského závodu si našla prácu v dodávateľskom reťazci automotivu v Bratislavskom kra­ji.

Rozhodnutie presunúť výrobu z najmenšieho závodu koncernu Hella na Slovensku do Trenčína spoločnosť ohlásila na jeseň roku 2020. Tento krok súvisí s opatreniami na zvýšenie konkurencieschop­nosti. Firma sa rozhodla skoncentrovať všetky svoje aktivity na Považí tak, aby zefektívnila svoj chod a poskytla ďalší potenciál svojim zákazníkom.

Vďaka vyspelejším systémom riadenia logistiky spoločnosť predpokladá zvýšenie obratu o 50 až 70 miliónov eur.

Na Považí je aktuálne sústredené celé výrobné portfólio v oblasti automobilového osvetlenia. V Kočovciach v okrese Nové Mesto nad Váhom, ktoré sú zároveň centrálou spoločnosti, sa vyrábajú predné svetlá. Bánovce nad Bebravou sú základňou pre výrobu zadných skupinových svetiel a od minulého roka je tam situované aj európske centrum vývoja pre tento segment osvetlenia.

V Trenčíne sa vyrábajú ostatné svetlá umiestnené na karosérii (tretie brzdové svetlo, osvetlenie ŠPZ, smerovky a interiérové ambientné osvetlenie). Na Považí zamestnáva spoločnosť asi 3500 pracovníkov.

Na foto: závod Hella v Bánovciach nad Bebravou

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM