Rôzne Správy

Večerné spoje TEJTO linky MHD budú dočasne skrátené. Dôvodom sú migrujúce ŽABY

Najčastejšie migrujúcim obojživelníkom končiacim pod kolesami áut je ropucha bradavičnatá. Okrem nej často migrujú aj skokany hnedé a skokany štíhle.

Ilustračný obrázok k článku Večerné spoje TEJTO linky MHD budú dočasne skrátené. Dôvodom sú migrujúce ŽABY
5
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Dopravný podnik Bratislava (DPB) tento týždeň dočasne skracuje večerné spoje linky 43. Dôvodom je snaha chrániť migrujúce žaby na Ceste mládeže. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Migrujúce žaby

Aj tento rok sú žaby migrujúce na Ceste mládeže ohrozené premávajúcimi vozidlami, preto v rámci ich ochrany zavedenie dočasné skrátenie večerných spojov linky číslo 43 v termíne od 12. do 18. apríla,“ približuje mestský dopravca.

V rámci dočasných zmien budú posledné spoje s odchodmi o 20.35 a 21.35 h z Patrónky premávať len po zastávku Železná studnička. Spoje s odchodmi o 20.47 a 21.46 zo zastávky Lesopark nepôjdu. Premávať smerom na Patrónku začnú až zo zastávky Železná studnička o 20.52 a 21.51 h.

Najčastejšie migrujúcim obojživelníkom končiacim pod kolesami áut je ropucha bradavičnatá, ktorej spoločenská hodnota je 300 eur. Okrem nej často migrujú aj skokany hnedé a skokany štíhle, ale aj rosničky zelené, kunky žltobruché a niekoľko mlokov hrebenatých a bodkovaných.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM