Správy Samospráva

Skvelému oddychu pri Veľkom Draždiaku už nič nebráni: Pribudli užitočné NOVINKY

Za oddychom pri Draždiaku cestujú ľudia z celej Bratislavy. Pre všetkých sú teraz k dispozícii viaceré novinky.

Ilustračný obrázok k článku Skvelému oddychu pri Veľkom Draždiaku už nič nebráni: Pribudli užitočné NOVINKY
5
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Petržalka priniesla do areálu jazera Veľký Draždiak viaceré novinky pre vyšší komfort návštevníkov počas leta. Pribudli bezplatné toalety, kabínky na prezlečenie, lavičky, smetné koše či servisný cyklostojan. Ide o mobiliár zväčša z dielne mestskej časti. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Toalety

Návštevníci môžu po novom bezplatne využívať verejné mobilné toalety kontajnerového typu. Sú tam tri druhy toaliet, a to dámska, pánska a bezbariérová pre zdravotne znevýhodnených. Nachádzajú sa v tesnej blízkosti bufetu Šutrovka.

Podľa starostu Petržalky Jána Hrčku išlo o pomerne veľký kompromis, konkrétne pre komplikované vlastnícke pozemkové pomery a potrebu napojenia WC na inžinierske siete. „Mobilné zariadenia bolo nutné napojiť na kanalizáciu i vodu a zariadiť všetko tak, aby s tým boli všetky dotknuté subjekty pôsobiace v lokalite v čo možno najväčšej miere spokojné,“ poznamenal Hrčka. Nevylučuje zvýšenie ich počtu.

Kabínky na prezliekanie

Pribudli tiež prototypy nových prezliekacích kabínok z dielne mestskej časti. Aj na základe podnetov a požiadaviek obyvateľov ich osadila v najfrekvento­vanejších častiach jazera, a iba na pozemkoch, ktoré má v správe, alebo na ktorých s ich umiestnením súhlasili ich majitelia.

Cyklostojan

Ku kvalitnejším službám má prispieť aj nový servisný cyklostojan na opravu alebo údržbu bicyklov. Ide v poradí o tretí multifunkčný cyklostojan z dielne samosprávy. Cyklisti ho nájdu pri vstupe do areálu pri Chorvátskom ramene a detskom ihrisku. Ponúka náradie na opravu bicykla, kompresor na dofúkanie kolies, nabíjačku na telefón či ekologické napájanie cez solárny panel.

Koše

Vyrobené a osadené boli aj nové prototypy lavičiek, mestská časť nezabúda ani na odpad. V plážovej časti jazera sú tak aj koše na triedený odpad, po novom je možné využívať i nový prototyp kameninových košov, ktoré sú objemovo väčšie, funkčnejšie a odolnejšie voči vandalizmu. Neslúžia iba na malý komunálny odpad, ale aj na psie exkrementy. Psičkári na nich nájdu aj plastové rolky s vreckami.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Novinky pri Draždiaku
5
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM