Rôzne Správy

Pacienti na prístrojoch: Pozrite si silné zábery z COVID oddelenia v Ružinove + VIDEO

Pandemická situácia na Slovensku je stále mimoriadne zlá. Aktuálne patríme ku krajinám, ktoré ju zvládajú najhoršie.

Zdroj: Dnes24.sk

Mohlo by vás zaujímať

Na Covid k dnešnému dňu (25.2.) zomrelo na Slovensku už 6 859 pacientov, ďalších 1 370 je úmrtí „s Covid-om“. Napriek tomu, že zdravotníci robia čo môžu, nedarí sa im zachrániť každý život. Je to mimoriadne fyzicky aj psychicky vyčerpávajúce.

Plné nemocnice

"V nemocniciach je hospitalizovaných 3 873 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 3 654 ľudí. Na JIS je 300 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 352 osôb,“ informuje vo štvrtok 25.2. Ministerstvo zdravotníctva.

V Univerzitne nemocnici v Ružinove zriadili už počas prvej vlny pandémie v budove, kde sídli onkológia, pľúcne oddelenie a plastická chirurgia, špeciálne Covid-oddelenie. Zatiaľ čo počas prvej vlny bolo prázdne, teraz majú lekári plné ruky práce. Zdravotný personál pracuje v špeciálnom ochrannom odeve, v ktorom musí vydržať dlhé hodiny bez možnosti ísť napríklad na toaletu.

„Je to mimoriadne vyčerpávajúce. Celé hodiny nejeme ani nepijeme. Som zvedavá, koľko zdravotníkov bude mať po pandémii choroby súvisiace napríklad obličkami,“ povedala nám jedna zo zdravotných sestier.

Pacienti na JIS s koronavírusom
24
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Slovensko bojuje s pandémiou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM