Kultúra Rôzne

Rozsvietením vianočných stromčekov sa v Bratislave začali vianočné trhy, FOTO + VIDEO

V piatok večer v uliciach Bratislavy naplno prepukla predvianočná nálada. Nechýbalo slávnostné rozsvietenie vianočných stromčekov, ani kultúrny program.

Zdroj: Dnes24.sk

V Starom Meste sa dnes rozsvietením vianočných stromčekov na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí oficiálne začali vianočné trhy. Vianočnú náladu z 33-metrovej výšky si od dnes užijete aj v Ružinove.

Staromestské trhy

Na Hviezdoslavovom námestí zažiaril vianočný stromček už tradične pred historickou budovou SND. Až do 22. decembra budete môcť na pódiu vianočných trhov na „Hviezdku“ obdivovať rôzne hudobné hviezdy a hviezdičky. Štvrtky budú venované staromestským aj župným školám a vystúpeniam ich žiakov.

Piatky až nedele, vždy od 17:00 hod., budú patriť umelcom aj kapelám. Počas adventných nedelí od 1. decembra sa vždy o 18:00 hod. na námestí zapáli adventná svieca.

Zdroj: Dnes24.sk

Vianočný hlavný trh

Vianočný hlavný trh sa začal rozsvietením vianočného stromčeka pred Starou radnicou. Tohtoročné vianočné trhy na Hlavnom námestí dostali novú podobu aj nové meno, v novom prevedení je aj usporiadanie stánkov. Na Hlavnom námestí sú sústredené vianočné stánky s jedlom a nápojmi, dobrú zábavu a pestrý kultúrny program si návštevníci užijú na Františkánskom námestí. Vianočné trhy si môžete užívať do 22. decembra 2019.

Tohtoročnou novinkou je, že návštevníci Vianočného Hlavného trhu budú mať po prvý raz možnosť platiť na trhoch bezhotovostne. Okrem toho sú trhy tento rok „zero waste“, budú sa používať výlučne vratné poháre a kompostovateľné riady. Viac o tohtoročných novinkách sa dočítate TU.

Zdroj: Dnes24.sk

Ružinovské adventné trhy

Vianočné trhy dnes začali aj v Ružinove, a to pred DK Ružinov a na Dulovom námestí. Ružinovské adventné trhy pred domom kultúry si vás získajú vďaka verejnému ekologickému klzisku, bohatému kultúrnemu programu a v neposlednom rade 33-metrovému ruskému kolu. Aj tieto trhy si môžete užívať až do do 22. decembra 2019.

Vianočné trhy na Dulovom námestí sú tohtoročnou novinkou v Ružinove. Bratislavčanom prinášajú nový komorný, alternatívny a lokálny vianočný trh, ktorý bude dopĺňať ponuku celomestských vianočných trhov v Starom Meste. Na „Duláku“ nájdete do 22. decembra približne 20 stánkov.

Vianočné trhy v Bratislave 2019
26
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM