Kultúra

Štartujú vianočné trhy: Stromčeky sa v piatok rozsvietia v centre mesta aj v Ružinove

Hoci počasie pripomína skôr babie leto, v meste sa rozsvietia vianočné stromčeky a zabaví vás bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Štartujú vianočné trhy: Stromčeky sa v piatok rozsvietia v centre mesta aj v Ružinove
17
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Najbližší piatok bude v Bratislave veľkolepý a slávnostný! Hoci počasie pripomína skôr babie leto, v meste sa rozsvietia vianočné stromčeky.

Vianočný trh na Hlavnom námestí

Vianočný program odštartuje na Hlavnom námestí o 16:00 hod. koledami s rozprávaním o Vianociach. Neskôr čaká návštevníkov prekvapenie v podobe odhalenia ilustrácií na sklenom priečelí radnice a vystúpenie detí zo ZUŠ Jozefa Kresánka.

Môžete sa tešiť aj na slávnostné otvorenie Vianočného remeselného jarmoku či sprístupnenie živého Betlehemu.

Od 17:00 do 19:00 hod. bude pokračovať program otvorením vianočného trhu v sprievode skupiny Funny Fellows a moderovaných vstupov Ludwiga Bagina.

Podrobný program Hlavných vianočných trhov nájdete TU.

Staromestské vianočné trhy

Na Hviezdoslavovom námestí zažiari vianočný stromček už tradične pred historickou budovou SND. Slávnostný program sa začne o 18:00 hod. Hlavnou hviezdou večera bude hudobná formácia Traditional Club Revival.

Až do 22. decembra budete môcť na pódiu trhov na „Hviezdku“ obdivovať rôzne hudobné hviezdy a hviezdičky. Štvrtky budú venované staromestským aj župným školám a vystúpeniam ich žiakov.

Piatky až nedele, vždy od 17:00 hod., budú patriť umelcom aj kapelám. Počas adventných nedelí od 1. decembra sa vždy o 18:00 hod. na námestí zapáli adventná svieca.

Vianočné trhy na Duláku

Novinkou v Ružinove budú tento rok Vianočné trhy na Dulovom námestí. Slávnostné otvorenie prvého ročníka sa začne o 16:00 hod. Nebude chýbať ani program pre deti. Vystúpia Snehuliaci s Katarínou Tomandlovou a Dancy shake. O 17:00 hod. „Dulák“ privíta Pána Stanislav a Raketu, ktorá ukáže, ako sa hrá poctivý rock and roll. Trocha neskôr vás zabavia aj dídžeji Besnot a Ralf.

Ružinovské adventné trhy

Ružinovské adventné trhy si svoju jedinečnosť u návštevníkov získajú aj vďaka verejnému klzisku, kultúrnym programom a v neposlednom rade 33 metrovým ruským kolom, ktoré sa stane nie len dominantou trhov ale i celého Ružinova.

V stánkoch návštevníci nájdu vlastnoručne vyrobené vianočné výrobky od lokálnych predajcov z rôznych prírodných materiálov, kovu, šúpolia, textilu, polodrahokamov, dreva či papiera a tiež knihy. Vianočný Ružinov otvorí svoje brány za prítomnosti starostu MČ Ružinov Martina Chrena v piatok o 18:00 hod. pred DK Ružinov.

Vianočné trhy v Bratislave
17
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM