KAW Rôzne

Menej turistov a útulná atmosféra: Vianočné trhy budú aj na Dulovom námestí

Vianočné trhy na „Duláku“ prinesú Bratislavčanom nový komorný, alternatívny a lokálny vianočný trh.

Ilustračný obrázok k článku Menej turistov a útulná atmosféra: Vianočné trhy budú aj na Dulovom námestí
9
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy v centre Bratislavy majú svoju tradíciu a každoročne lákajú ľudí z celého Slovenska. Ak sa však radšej vyhnete tlačenici a máte chuť zažiť o čosi komornejšiu atmosféru trhov, zájdite na Dulovo námestie. Tento rok sa tam premiérovo budú konať trhy s vôňou a chuťou Vianoc.

Útulná vianočná atmosféra

Vianočné trhy na „Duláku“ prinesú Bratislavčanom nový komorný, alternatívny a lokálny vianočný trh v centrálnom priestore Dulovho námestia v Ružinove, ktorý bude dopĺňať ponuku celomestských vianočných trhov v Starom meste.

„Prínosom trhov bude komornejšia a útulnejšia atmosféra, pričom podujatie sa bude orientovať skôr na domácich návštevníkov ako turistov a bude slúžiť viac pre potreby lokálnej komunity v Ružinove,“ prezradil Bratislava24.sk Maroš Mačuha z občianskeho združenia Skrášlime Slovensko, ktoré podujatie organizuje.

Na „Duláku“ nájdete od 22. novembra do 22. decembra približne 20 stánkov s otváracou dobou od 10:00 do 22:00 hod. „Dôraz sa bude klásť na originalitu, pestrosť a kvalitu sortimentu tovaru v stánkoch, ako aj na estetickú stránku ambulantného predaja,“ približuje stánkový sortiment Mačuha.

Čo hrdlo ráči…

Návštevníci trhov si budú môcť pochutnať na street food jedle. Hlad zaženú burgre, fish and chips, sendviče, hotdogy, podpecníky, klobásky, placky, palacinky, ale aj tradičné vianočné jedlá – divina, pečivo a zákusky. Zahreje vás aj varené víno a iné zimné alkoholické nápoje, káva a čaj. Podávať sa bude aj obľúbené remeselné pivo.

K Vianociam samozrejme patrí aj kyslá kapusta v sude, živé ryby v kadi, med, oplátky či oriešky, ktoré na trhoch nebudú chýbať.

Aj na Vianoce platí, že nielen jedlom a pitím je človek živý. „Doplnkom trhov budú remeselné stánky výrobcov z kože, dreva, sviečky, vianočné ozdoby, šperky, sklo, keramika, odevy a podobne,“ dodáva Maroš Mačuha.

Od folklóru po stand up comedy

Keďže Ružinovčania majú radi zábavu a kultúru, na „Duláku“ si budú môcť vychutnať komorný program na malom pódiu.

„Prevažovať by mala sólová produkcia ako DJ, hranie na gitare, harmonike, stand up comedy, hlasné čítanie, recitácie, prednášky, prezentácie kníh a hudobných albumov. Hudba bude v nevtieravom štýle chill out, jazz, soul, ľudová hudba ale aj tradičné vianočné piesne,“ prezrádza zloženie programu Mačuha.

Priestor Dulovho námestia ozvláštni aj primeraná svetelná výzdoba.

Vianočné trhy na Hlavnom námestí
7
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM