Tomáš Stupavský Samospráva

Práce napredujú: Starý most sa predĺži o ďalších 30 metrov

Stavebné práce na Starom moste sú zdá sa „konečne“ v plnom prúde. Robotníci v súčasnosti pracujú na výsuve oceľovej konštrukcie. Starý most by sa tak v najbližších dňoch predĺžiť o ďalších 30 metrov.

Ilustračný obrázok k článku Práce napredujú: Starý most sa predĺži o ďalších 30 metrov
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Starý most sa opäť predlžuje. Po vysunutí ďalších častí sa celá oceľová konštrukcia na petržalskej strane Dunaja natiahne už na 135 metrov.

„Práce na výsuve oceľovej konštrukcie Starého mosta pokračujú podľa plánu. Každých 15 až 20 dní sa vysúvajú až dva segmenty mostovej oceľovej konštrukcie, pričom každá je 15 metrov dlhá,“ vysvetlila hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová.

Prečítajte si tiež: Práce na novom Starom moste napredujú. Konštrukciu už začali natierať na zeleno-sivo

Robotníci pokračujú aj v natieraní konštrukcie zeleno-sivou farbou tak, ako o tom rozhodli samotní Bratislavčania.

Nové chodníky

Tento týždeň sa budú realizovať aj práce na chodníkoch v časti Bosákova – Jantárová. „Na staromestskej strane pokračujú práce na demolácii chodníkov tak, aby mohli byť následne kladené nové dláždené chodníky,“ informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Chodníky sú v dnešných dňoch prioritou aj na Štúrovej ulici. Pracuje sa prevažne na jej pravej strane a preto je na tomto mieste obmedzená priechodnosť v smere z mesta k Dunaju.

Prečítajte si tiež: Nekonečný príbeh: oprava Štúrovej ulice. Miestni podnikatelia sú už zúfalí + FOTO

„V prípade prechodu cez Štúrovu preto odporúčame využiť chodníky na ľavej strane,“ upozornila Kratochvílová. Chodníky na oboch stranách Štúrovej ulice by mali byť hotové do konca júna. Okrem toho na Šafárikovom námestí sa pracuje na výmene vodovodov.

Zaplavené piliere

Práce na jednotlivých pilieroch Starého mosta komplikuje počasie. Cez víkend dosiahla hladina Dunaja výšku viac ako šesť metrov, čo spôsobilo čiastočné zaplavenie základov pilierov.

Dostavba Starého mosta a vybudovanie I. etapy nosného systému MHD do Petržalky je prioritou roku 2015.

Konzorcium troch firiem na čele s Eurovia SK projekt realizuje za celkovo 58,8 milióna eur bez DPH. Aby celý projekt nemuselo financovať mesto, ale Európska únia, musí byť dokončený do konca roka . Podľa tretieho harmonogramu, ktorý firma mestu predložila, sa počíta, že sa stavba dokončí do polovice decembra.

Prečítajte si tiež: Zvýšená hladina Dunaja zaplavila základy piliera rozostavaného Starého mosta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM