Rôzne Správy

Pobeží z Bratislavy do Košíc 56 hodín bez spánku, aby pomohol iným

Odhodlaný človek s veľkým srdcom - Dušan Gaži chce opäť pomôcť svojím výkonom minimálne dvadsiatim chorým deťom.

Ilustračný obrázok k článku Pobeží z Bratislavy do Košíc 56 hodín bez spánku, aby pomohol iným
4
Galéria
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Dušan Gaži beží už deviatykrát z Bratislavy do Košíc, aby sprostredkoval pomoc chorým deťom a rodinám v núdzi. Päťdesiatosem ročný Košičan, ktorý stojí za projektom Charita Tour 2018, doteraz svojím behom pomohol viac ako 400 deťom sumou približne 160-tisíc eur!

Obdivuhodný výkon

Dušan Gaži odštartoval dnes ráno (31. augusta) spred budovy TA3 charitatívny beh naprieč celým Slovenskom bez použitia dopravného prostriedku. Absolvuje viac ako 400 km dlhú trasu behom kombinovaným s chôdzou za približne 56 hodín. Svoj beh chce ukončiť 2. septembra pred hotelom Zlatý dukát v Košiciach o cca 19:00 hod. Aktuálny ročník Charita Tour sa uskutoční pod záštitou premiéra SR Petra Pellegriniho.

Dušan Gaži chce opäť pomôcť svojím odhodlaním a bežeckým výkonom minimálne dvadsiatim chorým deťom, no hlavne Alexandre, ktorú čaká finančne nákladná liečba v zahraničí.

Alexandra trpí nevyliečiteľným nervovosvalovým ochorením. „Dostali sme nádej, že sa stav našej dcérky môže stabilizovať a časom pomaly zlepšovať. Liek, ktorý by jej pomohol, na Slovensku však nie je ani v štádiu klinických testov, je veľmi drahý a poisťovňa liečbu nehradí. Jedna injekcia stojí približne 85-tisíc eur,“ približujú situáciu jej rodičia. Prispieť Alexandre na liečbu je možné aj prostredníctvom výzvy zaregistrovanej na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Za týmto obdivuhodným výkonom stojí snaha a ochota pomôcť tým, ktorí pomoc skutočne potrebujú a nemajú možnosť získať ju z iných zdrojov. „Keď sa osobne stretnete s človekom, ktorému ste pomohli, ten pocit je na nezaplatenie,“ hovorí pán Gaži.

Projekt, ktorý pomáha

Od roku 2009 do dnešného dňa pomohol projekt Charita Tour viac ako 400 chorým deťom sumou približne 160-tisíc eur. Išlo hlavne o zakúpenie zdravotníckych pomôcok či preplatenie rehabilitačných pobytov. Projekt každoročne finančne podporujú súkromné spoločnosti, fyzické osoby, ako aj najvyšší vládni činitelia vrátane premiéra a prezidenta SR.

Partnerom projektu je darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, ktorý sa podieľa na propagácii projektu a zároveň umožňuje 9. ročník Charita Tour 2018 podporiť aj finančnými príspevkami v ľubovoľnej výške na tomto darcovskom portáli.

Dušan Gaži pobeží z Bratislavy do Košíc 56 hodín bez spánku, aby pomohol iným
4
Galéria
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM