Kultúra Rôzne Správy

Pistoriho palác ožíva aj počas novembra. Čo nás čaká?

Festival bezdomoveckých divadiel, cestovateľské kino i stand-up comedy z Čiech. Na to všetko sa môžete tešiť v priestoroch národnej kultúrnej pamiatky v Starom Meste.

Ilustračný obrázok k článku Pistoriho palác ožíva aj počas novembra. Čo nás čaká?
8
Galéria

V apríli tohto roka ukončila bratislavská mestská časť Staré Mesto obnovu Pistoriho paláca. Išlo o najrozsiahlejšiu rekonštrukciu tejto národnej kultúrnej pamiatky za posledné roky, ktorej náklady dosiahli viac ako 666-tisíc eur.

Cieľom samosprávy je oživiť priestory Pistoriho paláca tak, ako tomu bývalo v minulosti. Od septembra preto palác znova otvoril brány pre verejnosť a začali sa tam konať rôzne kultúrne podujatia. O zaujímavé akcie nebude núdza ani v novembri.

NaMikrofon

O dobrú náladu a úsmev na tvárach hostí sa postará česká stand-up comedy show NaMikrofon. Komici z Brna a okolia si na mušku zoberú rôzne spoločenské témy s jediným cieľom – zaútočiť na vašu bránicu.

štvrtok, 9. november / 19:00 hod. / vstupné 3 eurá

Cestovateľské kino

Čarovnou Moskvou vás prevedie herečka i speváčka Dorota Nvotová, ktorá v súčasnosti prevádzkuje svoju dobrodružnú cestovnú kanceláriu. Pripravená je filmová projekcia a beseda za účasti autorky, kde sa môžete Doroty Nvotovej spýtať na všetko, čo vás zaujíma.

utorok, 14. novembra / 19:00 hod. / vstupné 3 eurá

Error 2017

Rozhodne si nenechajte ujsť ani 11. ročník Medzinárodného festivalu bezdomoveckých divadiel Error. Ide o jediný festival v Európe zameraný na divadlá, v ktorých hrajú ľudia bez domova a inak sociálne vylúčení či znevýhodnení ľudia. Tento rok na festivale vystúpia divadelné zoskupenia z Fínska, Francúzska, Poľska, Maďarska, Slovinska, Českej republiky a Slovenska.

piatok a sobota, 24. – 25. november / vstup zdarma

Obnovený Pisztoryho palác
8
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM