Kultúra

Festival Cestou necestou predstaví v Bratislave i polročnú svadobnú cestu džípom

Bratislavská časť festivalu Cestou necestou predstaví krajiny Tichomoria a dozviete sa, ako sa zdravo stravovať na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Festival Cestou necestou predstaví v Bratislave i polročnú svadobnú cestu džípom
Zdroj: OZ Cestou necestou

Prezentácia krajín Tichomoria, cestovanie netradičnými dopravnými prostriedkami či polročná svadobná cesta džípom čakajú na návštevníkov bratislavskej zastávky 10. cyklu cestovateľského festivalu Cestou necestou 10. až 13. novembra. Informoval o tom predseda rovnomenného občianskeho združenia a zakladateľ festivalu Michal Knitl.

„Za päť rokov sme pocestovali celý svet krížom-krážom a nie je ľahké nájsť miesto, o ktorom sme ešte nemali prezentáciu. Tentoraz budú v bratislavskej premiére prezentované krajiny Tichomoria, ako Samoa, Vanuatu, Nová Kaledónia, Fidži, Cookove ostrovy a Francúzska Polynézia,“ priblížil Knitl. Novinkou budú podľa jeho slov aj praktické prezentácie na témy: ako sa stravovať bezpečne a chutne v exotických krajinách a čo si zobrať so sebou na cestu, ako písať články do časopisov.

Program festivalu

Z programu prvého dňa festivalu (10. 11.) upozornil Knitl na bicyklovanie po Pakistane, v sobotu 11. novembra na príbeh deviatich ľudí, ktorí v avii precestovali Južnú Ameriku. Zakladateľ festivalu dal do pozornosti aj témy venované venezuelským horám, cestovaniu stopom, bicyklom, babetou, jawou, autom, či polročnú svadobnú cestu džípom po Mongolsku a Sibíri.

Festival od 18. októbra do 29. novembra zavíta do 12 slovenských miest, v ktorých predstaví stovku cestovateľských prezentácií. Bratislavskú časť budú hostiť Dom kultúry Ružinov a Café Berlinka SNG. Kompletný program je k dispozícii na webovej stránke festivalu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM