Kultúra

Jana Kirschner vydáva prvý "živý" album. Netradične ho uvedie na 3 miestach v Bratislave

Dnes vychádza očakávaný dvojalbum Jana Kirschner – Živá. Ide o vôbec prvú živú nahrávku v dvadsaťročnej kariére rešpektovanej slovenskej speváčky a skladateľky.

Ilustračný obrázok k článku Jana Kirschner vydáva prvý "živý" album. Netradične ho uvedie na 3 miestach v Bratislave
Zdroj: Jana Kirschner FB

Na značke Slnko Records práve dnes, 6. novembra, vychádza očakávaný dvojalbum Jana Kirschner – Živá. Ide o vôbec prvú živú nahrávku v dvadsaťročnej kariére známej speváčky a skladateľky.

Živé verzie piesní

Album na dvoch CD zaznamenáva unikátne živé verzie pesničiek, ktoré odzneli na posledných troch turné. Potešia sa teda fanúšikovia progresívnejšej tváre Jany Kirschner, ale aj poslucháči starších hitov. Pre držiteľov CD navyše čaká prekvapenie v booklete – prístup k nezverejneným video verziám viacerých skladieb z albumu. Jana Kirschner svoje nové dielo predstaví v utorok 7.11. v skrátených akustických koncertoch na 3 rôznych miestach v Bratislave.

„Napriek dlhým rokom som pri mojich projektoch mala často pocit, že začínam úplne odznova. V pote a slzách, s dovtedy nepoznanou radosťou, so strachom ale aj odvahou som si asi tisíckrát položila otázku ,Načo’,” zdôveruje sa Jana Kirschner v úprimnom texte, ktorý je súčasťou bookletu k novej nahrávke.

Jana v autentických zápiskoch rozpráva o neistých časoch bez manažmentu a vydavateľstva, tvorbe revolučnej Moruše, hľadaní novej kapely, prvých skúškach a koncertoch. Jej spovede sú doplnené producentskými poznámkami životného partnera a výnimočného britského multiinštrume­natlistu Eddieho Stevensa, ale aj technickými informáciami o nástrojovom obsadení a usporiadaní pódia na koncertoch.

Jana Kirschner – Živá okrem skvelej hudby prináša unikátny pohľad do muzikantského sveta tak, ako ho nepoznáme.

Jana Kirschner – Živá

To je 120 minút hudby z koncertných šnúr Moruša: Biela/2013, Moruša: Čierna/2015 a Takmer Sólo Tour /2016. 21 skladieb na dvoch CD v prepracovaných aranžmánoch s producentskou víziou Eddieho Stevensa, charizmatické verzie známych hitov Sama, Duch mesta, Miluješ nemiluješ, Na Čiernom koni, Modrá, Pokoj v duši, Krajina rovina a ďalšie.

Ide o život

Na tých, ktorí si kúpia nové CD čaká špeciálny prístup k video verzii viacerých skladieb z albumu v réžii kameramanov Adama Kollera /Takmer sólo tour 2016 Studio DVA Divadlo/ a Juraja Johanidesa so svojim tímom /Moruša: Čierna 2015 Stará tržnica/.

„JANA KIRSCHNER – ŽIVÁ je len malou vzorkou nášho sveta, vášne, radosti a krásy, ktorú by som všetkým dopriala vidieť a počuť. Nejde len o zábavu, ide o viac. Ide o život, a to doslova. A najmä vďaka vám ho môžeme žiť taký, aký je. Z celého srdca ďakujeme,” píše Jana v závere bookletu, ktorý pripravilo renomované štúdio Najbrt.

Posledný citát je pozvánkou na netradičné uvedenie albumu v podobe troch skrátených akustických koncertov. Všetko sa postupne udeje v utorok 7. novembra v Bratislave, o 10:00 hod. v kaviarni Dobre Dobré, o 12:30 hod. vo farmárskej tržnici Fresh Market a nakoniec o 19:00 hod. v Artfore. Akustické vystúpenia Jany Kirschner prebehnú v krátkych polhodinových setoch. Predpredaj lístkov nebude, vstup je zdarma a kapacita limitovaná veľkosťou priestorov. Viac informácií TU.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM