Rôzne

Parkovanie na Židovskej: Autá do historického centra mesta podľa vás nepatria

V pondelok bude prebiehať verejná diskusia, ktorá sa bude týkať rekonštrukcie a znovuzavedenia parkovania na Židovskú ulicu.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie na Židovskej: Autá do historického centra mesta podľa vás nepatria
9
Galéria

Na Židovskú ulicu v historickom centre mesta sa vráti jedenásť parkovacích miest. S prinavrátením parkovania do pešej zóny však nesúhlasia napríklad miestni poslanci z Tímu Vallo pre Staré Mesto či bývalý starosta Radoslav Števčík.

Parkovanie na Židovskej

Predstava zaparkovaných áut na Židovskej sa nepáči ani väčšine z vás. V hlasovaní, v ktorom sme sa pýtali na váš názor, až 74.5 % hlasujúcich zvolilo odpoveď, že autá do historického centra mesta nepatria. To, že ulica je dostatočne široká pre chodcov, cyklistov aj parkovacie miesta, si myslí 25 % hlasujúcich.

Pôvodne sa v tejto lokalite nachádzalo 44 parkovacích miest. Podľa starostky Starého Mesta Zuzany Aufrichtovej ide o kompromisný návrh, nakoľko mestská časť niekoľkonásobne porušila práva obyvateľov dotknutej ulice.

V pondelok o 16:00 hod. bude prebiehať v Staromestskej sieni Miestneho úradu Staré Mesto na Vajanského nábreží verejná diskusia, ktorá sa bude týkať rekonštrukcie a znovuzavedenia parkovania na Židovskú ulicu. Starostka bude o problematike diskutovať s obyvateľmi zóny Židovská a poslancami. Stretnutie sa bude vysielať aj online.

Parkovanie na Židovskej ulici
9
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM