KAW Správy Samospráva

Ohňostroj alebo mesto zahalené do tmy? TAKTO bude vyzerať SILVESTER v centre Bratislavy

Vianočné trhy sa už v hlavnom meste chystajú. Ako to však bude s oslavami Nového roka?

Ilustračný obrázok k článku Ohňostroj alebo mesto zahalené do tmy? TAKTO bude vyzerať SILVESTER v centre Bratislavy
21
Galéria
Zdroj: TASR

Magistrát už pred pár dňami avizoval, že Vianočný hlavný trh v centre Bratislavy bude podľa aktuálneho nastavenia COVID semaforu v čase spustenia trhov, buď v režime plne očkovaní alebo OTP. Je už teda jasné, že si dobroty a stretnutia s priateľmi na Hlavnom námestí užijeme. So Silvestrom to však bude inak.

Ohňostroj nebude

Hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová informovala redakciu Bratslava24, že vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu sa ani tento rok nebude konať spoločné vítanie Nového roka a ani silvestrovský ohňostroj.

„Všetci by sme si želali vrátiť sa do normálu, ale prvoradou úlohou mesta v tejto situácii je chrániť zdravie obyvateliek a obyvateľov. Vítanie Nového roka býva udalosťou, pri ktorej sa zhromažďuje veľký počet ľudí a mesto by takýto dav nemalo možnosti a kapacitu usmerniť podľa platných pravidiel COVID semaforu,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Hlavné mesto nebude na Silvestra organizovať ani žiaden kultúrny či hudobný program v uliciach.

Magistrát ďalej pripomína, že usporiadanie polnočného ohňostroja by si zároveň vyžiadalo vysoké náklady, ktoré by neboli vynaložené hospodárne, najmä vzhľadom na výdavky, ktoré už mesto utrpelo v súvislosti s pandémiou.

Zabavíme sa aspoň na trhoch

Vianočné trhy na Hlavnom námestí mesto Bratislava otvorí v piatok 26. novembra. Informovalo o tom oddelenie komunikácie a marketingu magistrátu hlavného mesta.

Pripravených je viac ako 40 stánkov s vianočnými špecialitami, tradičnou slovenskou, ale aj medzinárodnou kuchyňou či kávou. „Tiež sa môžete tešiť na stánky, kde nájdete pochúťky bez lepku, bez mäsa alebo bez laktózy, a napríklad aj darčeky,“ vymenovalo oddelenie komunikácie. Vianočnú atmosféru budú dotvárať aj vianočné pesničky známych osobností.

Vianočný hlavný trh potrvá do 22. decembra.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Takto sa v Bratislave oslavoval rok 2020:

Bratislava: Silvestrovská oslava a ohňostroj na Nový rok 2020
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM