Správy Samospráva

Návšteva Juraja Drobu na EXPO 2020: TÝMTO sú Spojené arabské emiráty pre nás inšpiratívne

Redakciu Bratislava24 zaujímalo, čo priniesla návšteva župana v Dubaji nášmu kraju.

Ilustračný obrázok k článku Návšteva Juraja Drobu na EXPO 2020: TÝMTO sú Spojené arabské emiráty pre nás inšpiratívne
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Súčasťou delegácie do Dubaja na EXPO 2020 bol spolu s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom aj župan Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba. Hoci sa okolo našej delegácie na spomínanej akcii strhla kritika, redakciu Bratislava24 zaujímalo, čo prinesie našim krajom účasť županov na tejto akcii.

Inšpiratívne návštevy

„Každá jedna delegácia, ktorá navštívi kraj, ako aj naše tuzemské či zahraničné návštevy, vedia byť pre bratislavský región inšpirujúce. Nikto nerobí nič rovnako, tak môžeme nabrať veľa produktívnych nápadov, ale na druhej strane sa vyvarovať rôznych chýb,“ informovala hovorkyňa Bratislavského kraja Lucia Forman.

V Bratislavskom kraji podľa jej slov robia všetko pre to, aby sa veci hýbali vpred a to vo všetkých oblastiach, ktoré ma BSK vo svojej kompetencii. „Aj Spojené arabské emiráty, ktoré sú modernou a rýchlo sa rozvíjajúcou krajinou, vedia veľa ukázať, či už sú to stavby, športové a rekreačné centrá,“ doplnila hovorkyňa.

Košický župan s vodíkovou stratégiou

Fotografiami z Dubaja sa pochválil aj košický župan Rastislav Trnka, ktorý k svojej návšteve povedal: „Mal som možnosť zúčastniť sa slovenskej misie, kde sme mohli odprezentovať to najlepšie, čo doma máme a na druhej strane získať partnerov tam, kde potrebujeme.“

Trnka odprezentoval vodíkovú stratégiu Košického kraja, ktorá je prvá na Slovensku a jedna z prvých na svete. Myslí si, že je reálna šanca stať sa svetovými lídrami vo vodíkových technológiách, vytvoriť množstvo pracovných miest v tejto oblasti a zastaviť časť “odlivu mozgov”, tzv. brain drain.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM