Rôzne Správy

Na svete je nová COVIDOVÁ mapa: Slovensko očernelo, pohoršila si aj BRATISLAVA?

Mimo čiernej farby bude už iba 27 okresov. Dokonca sa vytratila aj oranžová farba.

Ilustračný obrázok k článku Na svete je nová COVIDOVÁ mapa: Slovensko očernelo, pohoršila si aj BRATISLAVA?
Zdroj: TASR/AP

Na covidovej mape budú od pondelka 15. novembra len tri farby, a to s výraznou prevahou čiernej. V aktuálnej epidemiologickej situácii bude v treťom stupni ohrozenia, teda čiernej farbe, 52 okresov, v bordovej fáze, ktorá zodpovedá druhému stupňu ohrozenia, bude 19 okresov a osem okresov bude v prvom stupni ohrozenia – červené okresy. Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

Červená a bordová

Mimo čiernej farby bude už iba 27 okresov, Dokonca sa vytratila aj oranžová farba! Ako uvádza portál korona.gov.sk, od pondelka (15. novembra) sa Slováci musia pripraviť na ešte prísnejšie a tvrdšie pravidlá a obmedzenia. Epidemiologická situácia na totiž na Slovensku poriadne zhoršuje.

To však aktuálne neplatí pre Bratislavský kraj. Ten si zachoval rovnaké farby ako tento týždeň (od 8. 11.).

V prvom stupni ohrozenia, teda červené okresy budú Bratislava I – V. V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, budú ďalšie okresy Bratislavského kraja – Malacky, Pezinok a Senec.

Hlavnému mestu pomohla najmä vysoká miera zaočkovanosti vo vekovej kategórii ľudí nad 55 rokov. Ak by bolo zaočkovaných menej, nevyhla by sa čiernej farbe.

V interiéroch respirátor

Bratislavčania by už nemali nosiť rúška v interiéri. Povinný je respirátor. Rúška nie sú nevyhnutné pri chodení po vonku, budete ich však potrebovať na hromadných akciách v exteriéri.

Neočkovaní sa už bez testu alebo bez potvrdenia o prekonanom covide nedostanú do reštaurácie a neobslúžia ich ani na terase. Nanajvýš budú môcť vyzdvihnúť si jedlo pri okienku podniku.

Čo znamená červená farba pre hlavné mesto, sa dozviete na ďalšej strane.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM