KAW Správy Samospráva

Očkovať sa môžu už aj zdravotne ťažko postihnutí ľudia. Zatiaľ ako náhradníci

Prihlásenie pre spomínanú skupinu ľudí z Bratislavského kraja je jednoduché. Stačí vyplniť formulár a čakať na presný termín.

Ilustračný obrázok k článku Očkovať sa môžu už aj zdravotne ťažko postihnutí ľudia. Zatiaľ ako náhradníci
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Zaočkovaní sú už učitelia, niektorí úradníci aj taxikári. Je teda skvelou správou, že prišli aspoň ako náhradníci na rad aj ľudia s veľmi krehkým zdravím – držitelia preukazu ťažko zdravotne postihnutého (ŤZP).

Ako náhradníci

Bratislava župa počas víkendu oznámila, že otvára možnosť očkovania práve pre spomínanú skupinu. „Záleží nám na tom, aby sme pomohli tým, ktorí sú najviac ohrození koronavírusom. Preto sme vytvorili možnosť pre ťažko zdravotne postihnutých prihlásiť sa do zoznamu náhradníkov o očkovanie,“ uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Prihlásenie je celkom jednoduché. Stačí, ak ŤZP alebo jeho blízki vyplnia formulár, ktorý je zverejnený na stránke bratislavskykraj­.sk/ockovanie-nahradnici-tzp. O presnom termíne očkovania potom dostanú informáciu e-mailom alebo cez SMS.

Pravidlá objednávania náhradníkov:

1. Zaregistrovať sa môžu len držitelia preukazu ťažko zdravotne postihnutého (ŤZP).

2. Systém slúži len pre obyvateľov Bratislavského kraja (okresy Bratislava, Malacky, Pezinok, Senec).

3. Systém nie je náhradou oficiálnej registrácie cez stránku Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Ministerstva zdravotníctva SR. Aj po registrácii do tohto systému sa odporúča registrovať sa na riadny termín na stránke vakcinacia.nczis­k.sk.

4. Tento systém slúži na registráciu do zoznamu náhradníkov, ktorý Bratislavský samosprávny kraj využije v prípade, že sa na očkovací termín nedostavia všetci prihlásení uchádzači, ktorí sa zaregistrovali cez internetovú stránku vakcinacia.nczis­k.sk.

5. V prípade, že bude voľný termín na očkovanie zo zoznamu náhradníkov, musí byť zaregistrovaná osoba pripravená bezodkladne sa dostaviť do veľkokapacitného očkovacieho centra v Bratislave (Národný futbalový štadión, ul. Viktora Tegelhoffa 4) spravidla do 60 až 90 minút od prijatia telefonátu a následnom potvrdení záujemcom.

Zdroj: BSK

Informácie o očkovaní v Bratislavskom kraji:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM