Rôzne Správy

Ako v chudobnej Afrike: Nedôstojné očkovanie seniorov pokračuje, nevyhli sa chaosu a tlačenici!

Po tom, čo sa z nahlasovania na očkovanie stali doslova hry o život, nedôstojnosť zažívajú seniori aj v očkovacích centrách.

Ilustračný obrázok k článku Ako v chudobnej Afrike: Nedôstojné očkovanie seniorov pokračuje, nevyhli sa chaosu a tlačenici!
Zdroj: Nekŕmte nás odpadom

Očkovacia stratégia nastavená Ministerstvom zdravotníctva denne čelí kritike. Sprevádza ju strašný chaos. Ešte minulý týždeň sa absurdne očkovali rôzne skupiny obyvateľstva vyhlásené za kritickú infraštruktúru, pričom sa zabúdalo na ohrozených ľudí. Potom sa z prihlasovania na očkovanie stal boj o to, kto z koho. A teraz seniori zažívajú ďalšie poníženie priamo v očkovacích centrách. Aspoň takt to tvrdia niektorí naštvaní občania.

Ako v Afrike

„Včera Nitra, dnes nemocnica v bratislavskom Ružinove. Doprevádzať moju 80-ročnú mamu na očkovanie sprevádzalo zdesenie z nepripravenosti a chaosu. Najskôr hodiny strávené pri rezervačnom systéme, kým sa mi pre maminku podarilo získať termín. Dnes asi dvesto prevažne starčekov čakajúcich na registráciu. V tejto nemocnici očkujú ľudí 70+, nikoho nenapadlo, že stoličky, či lavice sú vzhľadom k dlhému čakaniu a k veku očkovaných, nutnosťou. Nedôstojné podmienky, ktoré by sa skôr hodili k najchudobnejším štátom subsaharskej Afriky a nie k "hrdému“ členovi Európskej únie," opísala svoju skúsenosť dcéra seniorky na stránke Nekŕmte nás odpadom.

Univerzitná nemocnica priznáva, že dnes vznikali v Ružinove dlhé rady, no jej hovorkyňa dodáva, že vzniknutú situáciu začali ihneď riešiť. Nasadili tam ľudí, ktorí seniorov koordinovali a vysvetľovali im všetko potrebné.

„Tento problém však nevznikol na strane Univerzitne nemocnice Bratislava, naopak našou snahou je urobiť očkovanie efektívnym a aj preto sme otvorili v Ružinove ďalšiu, už ôsmu očkovaciu kanceláriu. Problém vznikol preto, že ľudia chodia aj hodinu pred termínom, ktorý im vygeneroval systém. Ďalším dôvodom je, že systém online registrácie vygeneroval čas piatim rovnakým ľuďom na jeden termín, čo považujeme za chybu,“ uviedla pre Bratislava24 hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Vinník

Problém vznikol teda aj na strane toľko kritizovaného systému zriadeného Ministerstvom zdravotníctva SR.

„Pri pohľade na tento chaos si spomeniem na včerajšie vyhlásenie, že Krajčí musí odísť, aj keď je schopný, jedinečný, úžasný… Mám pocit, že náš premiér stratil kontakt s realitou. Asi svojej mame vybavil očkovanie u nej doma, alebo na povale, kde mu stráži to jeho slávne účtovníctvo. Hanba!“ uzatvára nahnevaná dcéra seniorky na Stránky Nekŕmte nás odpadom.

Od Vás: Včera Nitra, dnes nemocnica v bratislavskom Ružinove. Doprevádzať moju 80 ročnú mamu na očkovanie sprevádzalo...

Posted by Nekŕmte nás odpadom on Friday, March 12, 2021

Očkovanie proti COVID-19

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM