Správy Samospráva

V najväčšom očkovacom centre je rušno: Koľko ľudí už dostalo vakcínu? FOTO

Očkovacie centrum slúži všetkým obyvateľom Bratislavského kraja. Zo začiatku má fungovať cez víkendy, prípadne aj v piatky.

Ilustračný obrázok k článku V najväčšom očkovacom centre je rušno: Koľko ľudí už dostalo vakcínu? FOTO
7
Galéria

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ), ktoré je najväčším na Slovensku, od sobotného rána zaočkovali proti COVID-19 doposiaľ 1 100 ľudí. Uviedla to hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

Pod dohľadom polície

„Som nesmierne hrdý na náš župný tím, ktorý dokázal za mimoriadne krátky čas doslova nemožné. Nielenže sme otvorili najväčšie“ očkovacie centrum na Slovensku, ale aj najmodernejšie a najbezpečnejšie, uviedol na sociálnej sieti predseda BSK Juraj Droba.

Priebeh očkovania je pokojný. Na verejný poriadok, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí objektu vakcinácie dohliada bratislavská polícia, ktorá o tom informovala na sociálnej sieti.

Až 2 500 denne

Očkovacie centrum slúži všetkým obyvateľom kraja. Zo začiatku má fungovať cez víkendy, prípadne aj v piatky, pri väčšom počte vakcín vie svoje kapacity navýšiť. Otvorené bude od 8.00 do 18.00 hod., k dispozícii bude 12 lekárskych staníc.

Nové centrum by malo vedieť zaočkovať denne 2 000 až 2 500 ľudí. Registrácia bude možná zatiaľ prostredníctvom Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), kraj však pripravuje tzv. záložný zoznam. Týkať sa bude najrizikovejších skupín, ktorý by mal zostaviť spolu s hlavnými odborníkmi pre chronické a akútne ochorenia a zdravotnými poisťovňami.

Prečítajte si tiež

V Bratislave funguje najväčšie očkovacie centrum v SR
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM