Správy Samospráva

Očkovaním zachraňujú životy: Samosprávy v mnohom suplujú štát

Cez týždeň pracujú v nemocniciach a na úradoch a cez víkendy očkujú. Napriek obrovskej únave zdravotníci aj úradníci tvrdia, že to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Očkovaním zachraňujú životy: Samosprávy v mnohom suplujú štát
7
Galéria

Bratislavský samosprávny kraj už zaočkoval viac ako 10-tisíc ľudí. Zatiaľ má za sebou dva očkovacie víkendy.

Optimizmus

„Cez týždeň makáme na úrade a od soboty rána do nedeľného večera na Tehelnom poli. Energiu nám dobíjate vy a vaše pozitívne reakcie, ktorých dostávame každý deň desiatky,“ teší sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Národný futbalový štadión sa zmenil na očkovacie centrum. Ľudí tam očkujú v moderných priestoroch, pričom župa dokázala celú akciu zorganizovať naozaj výborne. Župan sa teší, že ani jedna vakcína dosiaľ nevyšla nazmar.

„Vďaka našim odborníkom a kvalitným striekačkám dokážeme z jednej ampulky dostať 1 až 2 dávky navyše,“ dodáva Juraj Droba.

Očkovanie chorých

Zatiaľ čo štátny systém očkovania je terčom kritiky aj preto, že na vakcínu už mal nárok kde-kto, dokonca pred chronicky chorými ľuďmi, župa na to ide inak.

„Ako náhradníkov voláme aj tých, ktorí už dávno mali byť zaočkovaní štátom. Sú to ľudia po transplantáciách, onko pacienti, tí, ktorí prekonali koronu s vážnymi následkami a podobne,“ vysvetľuje župan.

Juraj Droba dodáva, že vakcína je prvým krokom k návratu do normálneho života. Napriek okolnostiam chce župa ľudí zahrnúť optimizmom a tomu prispôsobila aj program v Národnom očkovacom centre. Ľudí, ktorých už zaočkovali a čakajú predpísaných 15 minút, či sa neobjavia prípadné komplikácie, tam zabávajú klauni.

„V našom očkovacom centre sme vytvorili atmosféru, ktorá je dôstojná a pohodová. Všetko ide ako po masle a starajú sa o vás príjemne naladení zamestnanci,“ uzatvára predseda Bratislavského samosprávneho kra­ja.

SAMOSPRÁVY OČKOVANÍM ZACHRAŇUJÚ ŽIVOTY Keby ste sa dnes ráno prešli po úrade BSK, uvidíte ľudí, ktorí sú nevyspatí, ale...

Posted by Juraj Droba on Monday, March 22, 2021

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM