Rôzne Správy Samospráva

OBRAZOM: Staré Mesto rozkvitlo do krásy

Určite ste si mnohí všimli, že ulice a verejné priestranstvá v Starom Meste sú v týchto dňoch krajšie a farebnejšie. Poďte sa pokochať spolu s nami!

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Staré Mesto rozkvitlo do krásy
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Nie, nie je to len zdanie. Staré Mesto sa od začiatku roka skutočne mení na krajšie, čistejšie, bezpečnejšie a v týchto dňoch aj farebnejšie miesto.

Zmeny k lepšiemu

V januári sa samospráve podarilo odstrániť 32 kusov reklamných trojnožiek zo staromestských ulíc a chodníkov. Mestská časť zároveň likviduje aj nelegálne bývalé telefónne búdky.

Staré Mesto taktiež odstraňovalo invázne druhy rastlín, ktoré nahradili novými stromami. Samospráva zároveň schválila všeobecne záväzné nariadenie, ktoré oslobodzuje obyvateľov, ktorí si chcú opraviť zanedbané fasády domov, od miestnej dane za umiestnenie lešenia po dobu 60 dní.

Okrem toho začala mestská časť s najväčšou rekonštrukciou ulíc v Starom Meste za posledných 30 rokov. Novú tvár dostala už Povraznícka ulica a momentálne sa pracuje aj na Kyčerského ulici. Do konca roka chcú opraviť približne 20 ulíc.

Rozkvitnuté ulice

Ulice Starého Mesta sú v týchto dňoch navyše aj farebnejšie. Po tom, čo nás konečne opustila pani Zima, zakvitli v uliciach a na verejných priestranstvách cibuľoviny, ktoré ešte na jeseň vysadili po celej mestskej časti. Pri prechádzkach Starým Mestom sa tak môžete pokochať krásnymi tulipánmi rôznych farieb.

„Vysadili sme viac ako 38-tisíc cibuliek. Okrem toho sme vlani vysadili aj 55 stromov a 2 000 kríkov. Vytvorili sme novú zelenú plochu na Björnsonovej, Škarniclovej a Židovskej. V týchto dňoch dokončujeme rekonštrukciu Kýčerského, kde vznikne nový zelený pruh okolo stromov a zväčší sa plocha trávnika. Zelený pruh pribudne aj pod stromami pri univerzite na Tobruckej a úplne nová zeleň vznikne pri križovatke Tobruckej a Medenej,“ uviedol na facebookovej stránke starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Rozkvitnuté Staré Mesto
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM