Správy

Na pokračovanie projektu obnovy Kalvárie vyčlenilo Staré Mesto 5-tisíc eur

Staré Mesto podporí v rámci grantov 12 projektov sumou 30-tisíc eur, pričom najviac prostriedkov pôjde na korunovačné slávnosti a obnovu verejného priestoru Kalvárie.

Ilustračný obrázok k článku Na pokračovanie projektu obnovy Kalvárie vyčlenilo Staré Mesto 5-tisíc eur
8
Galéria
Zdroj: TASR

Korunovačné slávnosti, revitalizácia verejných priestranstiev či detských a športových ihrísk, ale aj tvorivé dielne pre deti a dospelých. Aj o tom sú občianske projekty, ktoré v rámci tohtoročnej grantovej výzvy podporí bratislavské Staré Mesto. To zo svojho rozpočtu vyčlenilo 30-tisíc eur na finančnú podporu dvanástich projektov.

Schválené dotácie

Najväčšiu sumu, 5-tisíc eur, dostanú dva projekty, a to tohtoročné korunovačné slávnosti v hlavnom meste, ktoré organizuje občianske združenie Korunovačná Bratislava, a tiež pokračovanie projektu obnovy verejného priestoru bratislavskej Kalvárie.

Po 4-tisíc eur pôjde napríklad na druhú etapu projektu Buď fit, za ktorým stojí Rodičovské združenie pri Základnej škole Dubová a na revitalizáciu okolia súsošia za kostolom Panny Márie Snežnej.

Medzi ďalšími podporenými projektmi, na ktoré staromestskí miestni poslanci odsúhlasili peniaze, sú napr. revitalizácia parku na Škarniclovej a Sokolskej, obnova detského a športového ihriska vo vnútrobloku Blumentál, vybudovanie predzáhradky a revitalizácie chránených drevín na Godrovej, či séria podujatí spájajúcich vedomostný kvíz a medzigeneračné debaty.

Miestne zastupiteľstvo v Starom Meste na svojom poslednom rokovaní zároveň schválilo aj tradičné dotácie v oblasti kultúry, životného prostredia, školstva a v sociálnej oblasti.

Staré Mesto podporí v rámci grantov 12 projektov sumou 30-tisíc eur
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM