Rôzne Samospráva

Staré Mesto začalo s veľkou opravou ciest a chodníkov. Ulica pri trhovisku bude jednosmerná

Podľa miestnej samosprávy ide o najväčšiu rekonštrukciu ulíc v Starom Meste za posledných 30 rokov. Práce aktuálne prebiehajú na Povrazníckej a Kýčerského ulici.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto začalo s veľkou opravou ciest a chodníkov. Ulica pri trhovisku bude jednosmerná
6
Galéria

Teploty sa tento týždeň konečne vyšplhali nad nulu, čo dalo Starému Mestu jasný signál k tomu, že sa môže pustiť do veľkej opravy ulíc. „Začíname rekonštruovať prvé staromestské ulice v rámci najväčšej obnovy chodníkov a ciest za posledných 30 rokov,“ uviedla mestská časť na facebookovom profile. Od pondelka (5. 3.) tak prebiehajú práce na Povrazníckej a Kyčerského.

V oboch prípadoch pôjde o úpravu profilu ulice, ktorou sa prísne oddelí priestor pre chodcov a autá. Vzniknú tak bezpečné a pohodlné chodníky a tiež parkovacie miesta na ceste. Zároveň opravia obrubníky, kanalizačné vpusty a všetky priechody budú bezbariérové.

Ako sa zmenia ulice?

Na Povrazníckej ulici, v úseku od Mýtnej po Björnsonovu ulicu, Staré Mesto vybúra a posunie pravostranný chodník, čím sa rozšíri vozovka a aj ľavostranný chodník. „Na obidvoch chodníkoch asfaltový povrch zameníme za betónovú dlažbu. Povrch vozovky bude opravený odfrézovaním obrusnej asfaltovej vrstvy a položením novej asfaltovej vrstvy. Pozdĺžne parkovacie boxy vymeníme za pozdĺžne parkovacie pásy,“ informuje mestská časť.

Na Kyčerského ulici vyfrézujú celý povrch vozovky, odstránia betónové plochy na komunikácii a chodníkoch, zdemontujú parkovacie stĺpiky i staré stĺpy verejného osvetlenia. Rekonštrukciou vznikne nová ucelená plocha vozovky a chodníka v jednej úrovni. „Na ulici vznikne aj 50 parkovacích miest, ktoré budú vyznačené vodorovným dopravným značením,“ doplnila mestská časť.

Celá Kyčerského ulica bude po dokončení len jednosmerná so vstupom zo Žilinskej ulice. Staré Mesto plánuje aj vybudovanie nového priechodu pre chodcov na Žilinskej smerom na trhovisko. Rekonštrukcia tejto ulice má podľa miestnej samosprávy zvýšiť komfort a bezpečnosť návštevníkov trhu.

Staré Mesto má na opravy ciest a chodníkov k dispozícii vyše 3 milióny eur, z toho milión dostalo ako dotáciu a dva milióny ako finančnú výpomoc od štátu. „Celkovo sa tento rok dočká nového dizajnu približne 20 ulíc,“ informuje samospráva.

Rekonštrukcia ciest a chodníkov v Starom Meste
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM