Rôzne Správy Samospráva

Staré Mesto je čistejšie. Z ulíc a chodníkov konečne zmizli reklamné trojnožky

Samospráve sa konečne podarilo odstrániť nevkusné reklamné zariadenia z historického centra mesta. Pozrite sa, kde všade zmizli tzv. trojnožky.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto je čistejšie. Z ulíc a chodníkov konečne zmizli reklamné trojnožky
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Niekoľkoročný boj Starého Mesta za odstránenie nelegálne umiestnených reklamných zariadení má šťastný koniec. Samospráve sa v uplynulých dňoch konečne podarilo odstrániť všetkých 32 kusov reklamných trojnožiek zo staromestských ulíc a chodníkov.

Ulice bez trojnožiek

Trojnožky zmizli z Rudnayovho, Rybného a Komenského námestia a taktiež z ulíc Gorkého, Poštová, Medená, Živnostenská a Palackého. Staromešťania sa tak môžu tešiť z „vynovených“ verejných priestorov bez vizuálneho smogu.

Odstránenie trojnožiek je výsledkom dlhotrvajúceho sporu Starého Mesta s obchodnou spoločnosťou PRE SENT, s. r. o. „Spoločnosť nesplnila dobrovoľne povinnosť odstrániť reklamné zariadenia z menovaných ulíc a námestí a z toho dôvodu mestská časť pristúpila k nútenému výkonu rozhodnutia,“ informuje samospráva na webovej stránke.

Odstraňujú aj telefónne búdky

Trojnožky nie sú jediné reklamné zariadenia a čierne stavby, ktoré postupne miznú zo Starého Mesta. „Ďalším krokom bude dokončenie odstraňovania bývalých telefónnych búdok, ktoré sa tiež zmenili na nelegálne pútače,“ informuje starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Samospráva ich začala odstraňovať už v októbri a všetky telefónne búdky by mali zmiznúť do konca mája tohto roku. Odstraňovanie sa týka celkovo 49 búdok a celkové náklady na túto činnosť boli vyčíslené na takmer 20 000 eur.

Sporné trojnožky v Starom Meste
9
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM