Správy Samospráva

Novinka, ktorá poteší výletníkov: V zime bude v Bratislave jazdiť SÁNKOBUS

Dopravný podnik Bratislava za tento rok odviezol do prírody viac ako 200-tisíc cestujúcich. Zavedie aj zaujímavú novinku.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorá poteší výletníkov: V zime bude v Bratislave jazdiť SÁNKOBUS
5
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Linky známe pod heslom „S MHD po zelenej“ prešli od novembra na zimný režim. Nakoľko si Bratislavčania výlety do prírody s využitím hromadnej dopravy obľúbili, bratislavský dopravný podnik (DPB) pripravil aj špeciálne posilnenie dopravy na Kamzík pre zimné športy. Bratislva24 o tom informoval hovorca DPB Martin Chlebovec.

Počas zimnej sezóny, do 25. marca 2022, bude v súvislosti so zmenou času a skrátením dní posilnený režim liniek „S MHD po zelenej“ končiť o 17.30 hod. Linka 43 nebude cez víkendy premávať na Kačín, no namiesto toho obslúži zastávky po konečnú „Lesopark“ dvakrát častejšie. Zimnú prestávku si dá aj linka 154 k Horárni Krasňany.

Sánkobus

Tohtoročnou zimnou novinkou budú posilnené spoje linky 144 na Kamzík, ktoré plánuje DPB vypravovať dlhšie počas víkendov zimnej sezóny aj pracovných dní vianočných prázdnin. „Sánkobus“ bude označený v cestovnom poriadku snehovou vločkou (❆).

„Súvislá vrstva snehu je za posledné roky v našom hlavnom meste skôr raritou, no keď nasneží, najväčšiu radosť majú pochopiteľne tí najmenší. Ak bude počasie priať, tak tento rok môžu vziať lopáre alebo sánky a vyviezť sa našim Sánkobusom až na Kamzík,“ uviedol predseda DPB a.s. Martin Rybanský.

Na nákupy

Tešiť sa môžu aj ľudia, ktorí si to MHD namieria za darčekmi. V pracovné dni, mimo vianočných prázdnin, dopravný podnik vypraví „sánkobus“ na linku 69, ktorá premáva v okolí nákupných centier.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM