KAW Rôzne Správy

Mnohí utečenci z Ukrajiny sa chcú naučiť po SLOVENSKY. O kurzy nášho jazyka je záujem

Kurzy a znalosť nášho jazyka pomáhajú ľuďom z Ukrajiny cítiť sa na Slovensku ako doma a začať žiť plnohodnotný život.

Ilustračný obrázok k článku Mnohí utečenci z Ukrajiny sa chcú naučiť po SLOVENSKY. O kurzy nášho jazyka je záujem
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

„Veľká vďaka vám všetkým! Vaša pozornosť, starostlivosť, naša zaangažovanosť v novom nás privádza späť do života tu a teraz. Dnes je večerná hodina slovenského jazyka najpamätnejšou hodinou v mojom živote. POKOJ všetkým,“ takto okomentovala ženy z Ukrajiny hodinu slovenčiny, ktorú zorganizovali v ubytovni Siesta v Lamači dobrovoľníkmi zo spomínanej mestskej časti.

Kurzy nášho jazyka pre utečencov sa rozbiehajú aj v ďalších mestských častiach, napríklad v Petržalke.

Jazykové kurzy zadarmo

„Utečencov z Ukrajiny postupne pribúda aj v Petržalke a naša mestská časť sa im snaží pomáhať a načúvať ich potrebám. Okrem spolupodieľania sa na jednej z najväčších humanitárnych zbierok na Slovensku, asistencie pri hľadaní ubytovania, umiestňovania detí do základných a materských škôl a mnohých ďalších aktivít teraz prichádzame i s jazykovými kurzami,“ informuje mestská časť na sociálnej sieti.

Kurzy a znalosť nášho jazyka pomáhajú ľuďom z Ukrajiny cítiť sa na Slovensku ako doma a začať žiť plnohodnotný život.

Bezplatné kurzy slovenského jazyka sú určené dospelým a budú prebiehať v budove Technopolu na Kutlíkovej 17 a tiež online.

„Záujemcov prosíme, aby vyplnili príslušný formulár bit.ly/kurz_sj_for­mular, ktorý je aj v ukrajinskom jazyku. Kurz sa otvorí po naplnení potrebnej kapacity, maximálne však 8 ľudí v ONLINE a 15 ľudí v prezenčnej podobe. O podrobnostiach i nových termínoch bude partnerská organizácia nahlásených účastníkov kontaktovať telefonicky,“ uvádza Petržalka.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM