Rôzne Správy

Bratislavské škôlky mali NEDOSTATOK miest aj pred príchodom utečencov. Nájde sa RIEŠENIE?

Hlavné mesto potrebuje v materských školách približne 2500 nových miest.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské škôlky mali NEDOSTATOK miest aj pred príchodom utečencov. Nájde sa RIEŠENIE?
Zdroj: TASR/František Iván

Zvýšiť počet miest v škôlkach Bratislavského samosprávneho kraja by mala pomôcť eurofondová výzva v hodnote 23 miliónov eur.

Nové miesta a rekonštrukcie

Určená je na vytváranie nových miest, rekonštrukcie či technické vybavenie škôlok, uviedla v utorok (15. marca) na tlačovej konferencii šéfka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veronika Remišová (Za ľudí).

„Je to jedna z prvých výziev cielených na Bratislavský kraj,“ uviedla Remišová. Rezort doposiaľ vyhlasoval výzvy na vytváranie miest v škôlkach na celom Slovensku v celkovej výške 157 miliónov eur, z ktorých vzniklo 25-tisíc nových miest v škôlkach. Bratislava podľa ministerky potrebuje v škôlkach približne 2500 nových miest.

V škôlkach aj deti z Ukrajiny

Rozšírenie kapacít by zároveň podľa Remišovej malo pomôcť zmierňovať tlak, ktorý vznikne na predškolské zariadenia, ale aj na školy v rámci migračnej krízy. O dočasné útočisko už na Slovensko požiadalo 20-tisíc ľudí z Ukrajiny, najčastejšie matky s deťmi. Vláda očakáva, že sa v nasledujúcich týždňoch počty žiadostí ešte výrazne zvýšia. „Keď hovoríme, že každé dieťa má mať právo na škôlku, nemôže to ostať len pri deklarácii,“ dodal Remišová.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM