Rôzne Správy

V Petržalke stavajú viaceré MOSTY: Pofičí cez ne električka + VIDEO

Vedeli ste, že súčasťo pokračovania električkovej trate budú aj mosty? Popod jeden z nich povedie aj lávka pre peších s bezbariérovým prístupom.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke stavajú viaceré MOSTY: Pofičí cez ne električka + VIDEO
6
Galéria

Práce na električkovej trati v Petržalke napredujú. Aktuálne sa pracuje na na dvoch mostoch – združenom moste Rusovská cesta, neďaleko súčasnej zastávky Bosákova a moste cez Chorvátske rameno pri kostole Svätej rodiny.

Most na Rusovskej ceste

Prvý z mostov je štádiu výkopov pre podpery stavby. „Na tomto mieste prebieha zarážanie štetovníc do zeme, ktoré zabránia zosuvu pôdy. Po zarazení štetovníc do hĺbky cca 12 metrov pod terénom a príprave výkopov pre podpery mosta dôjde k samotnému vyhotoveniu opôr a podpier,“ informuje na sociálnej sieti hlavné mesto.

Lávka pre chodcov

Odštartovali už aj práce na najdlhšom moste cez Chorvátske rameno. Popod most pre električky pri kostole Svätej rodiny povedie aj lávka pre peších s komfortným bezbariérovým prístupom.

„Na tomto mieste prebieha zarážanie štetovníc do zeme a zhotovujú sa výkopy pre podpery mosta. Nasledovať bude trysková injektáž, ktorou utesníme stavebnú jamu tak, že vytvoríme viaceré vrty do zeme a čerpadlom nanesieme injektážnu zmes, ktorá spevní základovú pôdu. Je to dôležitý krok pre vytvorenie tvrdého podkladu a stabilnej pôdy pred ďalšími stavebnými procesmi,“ popisuje práce magistrát.

Práce na najdlhšom moste budú podľa magistrátu pokračovať vybudovaním základov a mostných pilierov, zhotovením lešenia a debnenia, budovania nosnej konštrukcie mosta, ktorá bude neskôr vybetónovaná.

Po zatvrdnutí betónu sa bude pracovať na súčastiach mostného zvršku a vybavenia mosta.

Vo februári sa na stavenisku odstraňovala vrchná vrstva pôdy z nespevnených plôch, celkovo na ploche 61 750 metrov štvorcových. Zemina sa neskôr použije pri zatrávňovaní a výsadbe v okolí.

Zdroj: Bratislava - Magistrát

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Práce na električkovej trati v Petržalke, marec 2022
6
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM