Správy Samospráva

VIZUALIZÁCIE: Na TOMTO bratislavskom kúpalisku sa po novom okúpeme aj v ZIME

Kúpalisko Krasňany v bude mať modernejší areál. Okúpať sa budeme môcť aj v zime.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Na TOMTO bratislavskom kúpalisku sa po novom okúpeme aj v ZIME
2
Galéria
Zdroj: MIB

Obľúbené kúpalisko Krasňany prejde obnovou, ktorá dosluhujúcemu areálu zo 60. rokov minulého storočia vdýchne nový život. Informovalo o tom Metropolitný inštitút Bratislava (MIB) aj Mestská časť Bratislava-Rača.

Viac bazénov

„Kúpalisko sa zväčší o takmer 3300 m2 novej plochy, zmodernizujú sa všetky bazény a zrekonštruuje sa súčasný bufet. V areáli vznikne aj nový vstup, šatne a kolonáda, ktorá bude spájať všetky objekty do jedného celku,“ uvádza MIB na sociálnej sieti.

Pri rekonštrukcii sa zmení celý koncept bazénov. Veľký plavecký bazén sa rozdelí na plavecký a menší relaxačný bazén. Pribudnú aj tri detské bazény.

Kúpanie aj v zime

Vďaka sezónnemu nafukovaciemu prístrešku sa bude môcť plavecký bazén využívať aj v zime.

Obnovené tiež budú šatne a bistro, vznikne nový hlavný vstup do areálu. Nová kolonáda prepojí bistro, nový hlavný vstup a altán na jej západnom konci.

Areál sa rozšíri o dosiaľ nevyužívaný pozemok v jeho zadnej časti, kde budú sústredené športové ihriská. „Na architektonickej štúdii spolupracovali architekti z ateliérov PLURAL, zerozero a Diervilla. Do konca roka 2022 architekti dopracujú projektovú dokumentáciu, na základe ktorej sa určí bližší harmonogram prác obnovy. Predpokladaný začiatok rekonštrukcie je nasledujúci rok,“ doplnil MIB.

Plánovanú obnovu zastrešuje hlavné mesto spolu s MIB-om a Správou telovýchovných a rekreačných zariadení. Rekonštrukcia kúpaliska je súčasťou Programu obnovy verejných priestorov Živé miesta.

Kúpalisko Krasňany po obnove
2
Galéria
Zdroj: MIB

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM