Správy Samospráva

Letné čítanie v Novom Meste: Drevená knižnička už aj v parku Gaštanica

V bratislavskom Novom Meste môžete v tomto období využívať letné knižnice. Nájdete ich na obľúbených rekreačných miestach. Najnovšia pribudla v parku Gaštanica.

Ilustračný obrázok k článku Letné čítanie v Novom Meste: Drevená knižnička už aj v parku Gaštanica
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

Nepohrdnete dobrou knihou a radi trávite voľný čas vonku na čerstvom vzduchu? Novomestskí projekt letných knižničiek ponúka možnosť spojiť príjemné s užitočným.

Už 10 drevených knižničiek

V rôznych lokalitách Nového Mesta majú záujemcovia o čítanie k dispozícii drevené knižničky, z ktorých si môžu požičiavať rôzne zaujímavé knihy, prečítať si ich v prírode, v parku, alebo si ich dokonca zobrať domov. Na území mestskej časti nájdete aktuálne až 10 takýchto letných knižníc, tá najnovšia stojí v parku Gaštanica na Kolibe. Informuje o tom Nové Mesto na svojej webovej stránke.

„Cieľom tohto projektu je spropagovať knihy a čítanie a spríjemniť obyvateľom a návštevníkom Nového Mesta chvíle pri vode, v prírode, na ihriskách či v parkoch,“ povedal starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Kde ich nájdete

Knižničky sú umiestnené na obľúbených rekreačných a oddychových miestach, ktoré sú hojne navštevované verejnosťou. Na Kuchajde sú umiestnené tri – pri amfiteátri, pri športových ihriskách a pri vstupe z Vajnorskej ulice, dve nájdete v parkoch na Račianskom mýte a v spomínanej Gaštanici. Ďalšie štyri sú na detských ihriskách v Mierovej kolónii, Novej dobe, na Jahodovej na Kramároch a Osadnej a jedna je taktiež pri kostole na Teplickej ulici.

Knižky a inú literatúru do drevených „skriniek“ dopĺňa Knižnica Bratislava – Nové Mesto. „Knihy sú voľne prístupné všetkým záujemcom o literatúru, za požičanie sa nič neplatí. Knižku si čitateľ môže zobrať aj domov a po prečítaní ju vráti späť do knižničky,“ povedala riaditeľka Knižnice Bratislava – Nové Mesto Jana Vozníková.

Zároveň informuje, že ak chcete darovať svoje knihy, nevkladajte ich do letných knižničiek, ale je potrebné ich priniesť do centrálnej knižnice na Pionierskej ulici 12.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM