Rôzne

Letná čitáreň v Medickej záhrade je otvorená! V tomto roku pribudli aj novinky

Obľúbená letná čitáreň v Medickej záhrade otvorila svoje brány a počas leta je pre Bratislavčanov pripravený aj pestrý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Letná čitáreň v Medickej záhrade je otvorená! V tomto roku pribudli aj novinky
10
Galéria

Obľúbená letná čitáreň v Medickej záhrade, ktorá je už 16 rokov súčasťou bratislavského leta, je dnešným dňom otvorená. Knihomoľom ponúkne 70 titulov domácich a zahraničných časopisov a denníkov, ale aj informačné a propagačné materiály o Bratislave.

Novinky v čitárni

V tomto roku nebude chýbať ani samoobslužná knižnica, v ktorej sa dajú bezplatne požičať a čítať knihy vyradené zo zbierok Staromestskej knižnice či dary od občanov. Novinkou sú úplne nové závesné stojany, z ktorých si pohodlne vyberiete, po čom vaše srdce zatúži.

Počas letných mesiacov je pre Bratislavčanov v čitárni pripravený aj pestrý kultúrny program. Najmenší sa môžu tešiť na sedem bábkových predstavení úžasných rozprávok Stražanovho bábkového divadla. Každé dva týždne, vždy v stredu o 16:00 hod., poteší drobcov iná rozprávka, túto stredu to bude Červená Čiapočka. Neskôr Gašparko a drak (28. jún), Ako Kubo našiel poklad (12. júl), Gašparko a Janko v pekle (26. júl), Aladinova zázračná lampa (9. august) a poslednou rozprávkou bude Gašparkova čarovná stolička (23. august).

Tvorivé dielničky pre vaše detičky začínajú túto stredu o 14:00 hod., ďalšie budú 12. júla a 9. augusta.

Samozrejmosťou bude obľúbené Rozprávanie o Bratislave s Igorom Machajdíkom, už 27. júna o 16:30 hod. na tému Úspechy bratislavských olympionikov. Zajtra si nenechajte ujsť Čítanie v tráve s Barborou Lauckovou-Vítovou na tému Všetci moji Hurbanovci o 16:00 hod.

Pre dospelých sú pripravené tvorivé dielne, výstavy, diskusie so slovenskými spisovateľmi alebo cestovateľské videoprojekcie.

Vstup na podujatia je voľný.

Letná čitáreň ponúka bezplatné pripojenie na internet a otvorená je denne od 10:00 do 18:00 hod. do 31. augusta.

Letná čitáreň v Medickej záhrade je otvorená
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM