Aktualizované KAW Rôzne Správy

Koronavírus: Zatvoria sa aj brány divadla, u zamestnankyne SND potvrdili nákazu

Všetky naplánované predstavenia v SND sa rušia.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Zatvoria sa aj brány divadla, u zamestnankyne SND potvrdili nákazu
23
Galéria
Zdroj: TASR

Ďalší potvrdený prípad nákazy koronavírusom! Tentokrát na najväčšej slovenskej divadelnej scéne. Koronavírus sa potvrdil u jednej zamestnankyne.

Predstavenia sa rušia

Všetky predstavenia vrátane premiéry opery Aida budú zrušené až do 23. marca. Zamestnancov divadla poslali do domácej karantény. Redakcii Bratislava24.sk to potvrdil zdroj zo SND.

Nákazu koronavírusom potvrdili u garderobiérky po návrate zo zahraničného zájazdu.

„K tejto situácii došlo aj v súvislosti s potvrdením nového koronavírusu u jednej zo zamestnankýň SND, ktorá sa zúčastnila koncom februára v Bruseli na hosťovaní Činohry SND s komornou inscenáciou Nepolepšený svätec,“ uviedla Izabela Pažitková, tlačová tajomníčka SND.

Návštevníci, ktorí majú zakúpené vstupenky na predstavenia na nasledujúcich 14 dní, majú požiadať o vrátenie vstupného e-mailom na adrese rezervacie@snd.sk s uvedením čísla účtu a kódu banky (IBAN, SWIFT/BIC). K žiadosti je potrebné priložiť naskenované vstupenky na refundáciu.

„Na žiadosti návštevníkov budeme odpovedať pravdepodobne po 23. marci,“ dodala s tým, že žiadosť o vrátenie vstupného podľa predchádzajúcich podmienok je potrebné podať najneskôr do dvoch rokov od zrušenia predstavenia, inak nárok na vrátenie vstupného zaniká v zmysle príslušných právnych predpisov.

Zatvoria aj plavárne a múzeá

Vzhľadom na situáciu okolo šírenia nového koronavírusu a ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje, mesto Bratislava uzatvorilo všetky svoje verejné inštitúcie, teda múzeá, galérie, ZOO, knižnice, plaváreň a štadión a zrušilo všetky podujatia v nich. Tiež podujatia, ktoré mesto a mestské organizácie organizovali. Informoval o tom Peter Petrovič z Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB).

Zároveň BTB od pondelka uzavrela svoje turistické informačné centrá. „V prípade záujmu turistov o informácie sú stále aktívne telefonické linky, emailová komunikácia, sociálne siete a web,“ uviedol Petrovič. BTB vytvorilo sekciu na webe visitbratislava.com v troch jazykoch, kde návštevníkov informuje o situácii.

„Historické múzeum Slovenského národného múzea (SNM) na Bratislavskom hrade bude zatvorené najbližšie dva týždne, teda do 22. marca,“ informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM Ľubica Fandl Drangová.

Až do odvolania bude zatvorená Galéria mesta Bratislavy vrátane Mirbachovho aj Pálffyho paláca. „Všetky podujatia, vernisáže a programy pre verejnosť sú zrušené,“ informovala galéria.

Zatvorené sú tiež aktuálne výstavy. O ďalších krokoch, ako aj o termíne opätovného otvorenia bude galéria priebežne informovať.

Mesto Bratislava deklaruje, že je spoločne s mestskými časťami i Bratislavským samosprávnym krajom pripravené na nový koronavírus, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Všetky informácie o situácii v hlavnom meste vrátane odporúčaní a opatrení, ktoré sa doteraz vykonali, nájde verejnosť na webe www.zvladneme.to.

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM