Aktualizované Rôzne

Koronavírus: Ohrozené maturity?

Nový koronavírus môže zasiahnuť aj do organizácie písomných maturít v Bratislavskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Ohrozené maturity?
8
Galéria

Maturity v Bratislavskom kraji sa možno budú musieť posúvať. Pripustil to predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Zároveň zdôraznil, že zatiaľ sa žiadne opatrenia v tomto smere nerealizujú.

Hľadá sa riešenie

Juraj Droba reagoval na otázku, ktorá vyvstala v súvislosti so zatvorením škôl v kraji. „Určite berieme toto do úvahy, zatiaľ hľadáme s riaditeľmi stredných škôl riešenie, aby ten proces nebol prerušený. Ale ak by výrazne narástol počet ochorení tento týždeň, budeme hľadať spôsob, ako posunúť termín maturít. Zatiaľ však takto otázka nestojí,“ povedal Juraj Droba.

AKTUALIZÁCIA:

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu zatiaľ nevidí dôvod na prípadné posunutie termínu písomných maturitných skúšok v súvislosti so šíriacim sa novým koronavírusom. Ak si to ale situácia vyžiada, je rezort na takýto krok pripravený. Rezort školstva sa odvoláva na pondelkové zasadnutie Ústrednej maturitnej komisie, ktorého témou bolo aj možné posunutie termínu písomných maturitných skúšok. „Ministerstvo školstva pozorne sleduje súčasnú situáciu a v prípade, ak zo strany hlavného hygienika alebo Ústredného krízového štábu vyvstane požiadavka na prerušenie vyučovacieho procesu na základných a stredných školách, ministerka Martina Lubyová k takémuto kroku pristúpi,“ poznamenal odbor komunikácie s tým, že v tejto chvíli na to dôvod nie je.

V prípade posunutia termínu je ministerstvo pripravené vykonať ďalšie kroky spojené s jednotlivými termínmi ukončovania štúdia na stredných školách.

Písomné maturity sa majú konať od 17. marca.

Dezinfekcia MHD v Bratislave
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM