Rôzne Správy

Končí obľúbený podnik v centre Bratislavy. Dlhoroční návštevníci sú sklamaní

Prašná Bašta a Café Kút sa stali obľúbeným miestom mnohých Bratislavčanov a návštevníkov mesta. Po 24 rokoch dostal podnik výpoveď.

Ilustračný obrázok k článku Končí obľúbený podnik v centre Bratislavy. Dlhoroční návštevníci sú sklamaní
8
Galéria

Vari niet pravidelného návštevníka centra mesta, ktorý by nepoznal obľúbenú Prašnú Baštu a Café Kút. V zime ste si mohli sadnúť na varené víno, na jeseň vás ponúkli dobrým burčiakom. Nehovoriac o kvalitných jedlách a ďalších lahodných nápojoch. V lete hostí lákala príjemná terasa vo dvore so živou muzičkou rôznych žánrov.

Bezdôvodná výpoveď

Bohužiaľ, po 24 rokoch je príjemným posedeniam v Prašnej Bašte a skvelým žúrom v Kúte koniec. „Drahí priatelia, zákazníci. S ľútosťou vám oznamujeme, že PRAŠNÁ BAŠTA a Café KÚT končí. Dostali sme po 24 rokoch hrubým spôsobom bezdôvodnú výpoveď z nájmu ku koncu marca 2019. Intenzívne hľadáme nový priestor, kde budeme pokračovať (ak máte vhodné tipy v centre mesta, budeme vám vďační),“ píše podnik na sociálnej sieti.

Reštaurácia a kaviareň budú ešte fungovať minimálne do 15. marca 2019. Ak ste si podnik obľúbili, ešte pár týždňov si môžete užiť dobré jedlo v Prašnej Bašte a zabaviť sa v Café Kút, kde sa hrá každý piatok.

Sklamané reakcie Bratislavčanov nenechali na seba dlho čakať.

„Najkultovejší podnik v Prešporku! To nie je ešte v UNESCO?! Prvý podnik, kde som si "niečo“ dala ako „dospelá“. A potom roky vždy naspäť „domov“. …nemôžem tomu uveriť… nedá sa spraviť nejaká petícia, protest, revolúcia?," píše v komentári pod smutným oznamom Ivana.

„Toto ma nasrdilo. Som rád, že som mal tú česť pracovať v Prašnej bašte aj v kúte. Spomienky na račiansku cmundu, arménsky šalát, prašnú cibulačku ostanú,“ napísal Rasťo.

„Je mi to nesmierne ľúto, strávil som tam množstvo príjemných posedení s priateľmi, zahraničnými návštevami. Bol to podnik kde som sa vždy cítil príjemne a nikdy sa nemusel hanbiť za úroveň obsluhy, jedlo a pohostinnosť,“ vzdáva svoj hold podniku Miro.

Prašná Bašta a Café Kút
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM