Aktualizované Krimi

Odtrhol sa pontón so známou reštauráciou na Dunaji. Nekontrolovane ho unášal prúd

Plávajúci pontón ohrozoval ďalšie plavidlá a hausbóty. Rútil sa po Dunaji. Na mieste zasahovali hasiči aj policajti. Pontón je už ukotvený.

Zdroj: Facebook

Prvý sviatok vianočný sa v Bratislave nezačal najšťastnejšie. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk sa odtrhol pontón so známou reštauráciou Knajpa, ktorý mal svoje miesto neďaleko nákupného centra Eurovea.

„Pontón, na ktorom sa nachádzala reštaurácia Knajpa pri nákupnom centre Eurovea, sa odtrhol a pláva dole prúdom. Podľa našich informácií sa pontón rozpadáva a ohrozuje ďalšie plavidlá, ale aj hausbóty,“ uvádza potrál tvnoviny.sk.

Zasahujú hasiči aj policajti

„Odtrhnutý pontón už narazil do odstavených plavidiel a rozlomil sa na dve časti, pričom ďalšie menšie časti z neho odpadávajú. Nachádzať by sa mal na úrovni Jaroveckého ramena,“ priblížila Farkasová.

Na Dunaji zasahovalo 15 hasičov s dvomi člnmi.

„Evidujeme to ako udalosť, zatiaľ nezačíname trestné stíhanie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Poriečne oddelenie prezídia Policajného zboru podľa Mihalíkovej asistovalo hasičom pri snahe ukotviť plávajúce časti pontónu.

Pontón ukotvili

Hasičom sa po niekoľkých hodinách podarilo ukotviť odtrhnutý pontón, ktorý sa plavil po prúde Dunaja od mosta Apollo až po úroveň Jaroveckého ramena.

„Cestou narazil do rumunského plavidla a rozpadol sa na dve polovice. Pri náraze do lode sa zároveň zaseklo veľké množstvo naplaveného dreva medzi kormidlo a vrtuľu, čo si vyžiadalo ďalšiu pomoc zo strany hasičov. Obe časti odtrhnutého pontónu sa nakoniec hasičom podarilo zachytiť a následne ukotviť na ľavom brehu na úrovni Jaroveckého ramena,“ informuje Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti.

Správu budeme aktualizovať.

Knajpa na Dunaji
13
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM