Rôzne

Bratislava prišla o skvelú reštauráciu. Obľúbený Modrý dom už hostí neprivíta

Útulné prostredie, skvelý majiteľ, výnimočne chutné jedlo a stovky spokojných zákazníkov. Modrý dom bol magnetom pre gurmánov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava prišla o skvelú reštauráciu. Obľúbený Modrý dom už hostí neprivíta
11
Galéria

Reštaurácia Modrý dom na Roľníckej ulici bola pýchou Vajnôr. Pri dobrom jedle a kvalitnom víne sa tam stretávali rodiny, priatelia či firemné kolektívy.

Chutných 20 rokov

Útulné prostredie, skvelý majiteľ, výnimočne chutné jedlo a stovky spokojných zákazníkov. Taký bol Modrý dom, ktorý tento týždeň ukončil svoju prevádzku.

„Milí hostia, viacero rôznorodých faktorov vyústilo do môjho rozhodnutia UKONČIŤ 17.12.2018 pre­vádzkovanie reštaurácie Modrý dom vo Vajnoroch. Venoval som tomu svoje srdce, čas, skúsenosti a aj enormnú energiu dlhých 20 rokov a neostáva mi len dúfať, že to bolo vo výsledku aj poznať. Všetkým našim hosťom, zamestnancom, obchodným partnerom, dodávateľom chcem touto cestou poďakovať za dôveru, vernosť, lojalitu i spoluprácu,“ píše na webovej stránke reštaurácie jej dlhoročný majiteľ Rudolf Mikuš.

Reštaurácia dlhé roky lákala gurmánov do tradičného dedinského domu, ktorý zdobili vajnorské ľudové kroje, výšivky a klenbové stropy. Súčasťou reštaurácie bola aj pravá vajnorská pivnica. V lete zas ponúkala príjemné posedenie pod viničom na letnej terase.

Kuchyňu Modrého domu preslávil široký výber typických slovenských jedál, ale aj pochúťky medzinárodnej kuchyne a tiež široký výber slovenských vín z rôznych vinohradníckych oblastí. Obsluha bola vždy milá, úslužná a usmiata. A väčšina zákazníkov sa do reštaurácie rada vracala a šírila jej dobré meno.

Pýcha Vajnôr

Ľudia na sociálnej sieti pod oznamom o konci reštaurácie vyjadrujú ľútosť a spomínajú na príjemné chvíle a gastrozážitky v Modrom dome.

„Končí jedna skvelá etapa vo Vajnoroch, vynikajúca kuchyňa a milý personál. Asi každá vajnorská rodina oslavovala nejakú slávnostnú udalosť v tejto reštaurácii. Vždy s profesionálnym prístupom a skvelou kuchyňou. Rudo, veľká vďaka, že si 20 rokov reprezentoval Vajnory len v tom najlepšom svetle, prajem Tebe i Tvojim ľuďom z reštaurácie, aby sa vám v živote darilo. Ďakujem aj ja osobne!“ napísala Anna.

„Ďakujeme za celé Vajnory. A zároveň držíme palce, nech už sú vaše cesty akékoľvek. Poznám toľko ľudí mimo Vajnôr, ktorí poznajú Vajnory práve vďaka vašej reštaurácii,“ pridáva svoj názor Marek.

Reštaurácia Modrý dom, Vajnory
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM