Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Vychutnajte si víkend v rozkvitnutých záhradách a parkoch

Voľné dni ponúkajú opäť množstvo zaujímavých akcií. Keďže je v sobotu MDD, nebude núdza ani o veselé podujatia venované deťom.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Vychutnajte si víkend v rozkvitnutých záhradách a parkoch
13
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislava inline štartuje

Začiatok korčuliarskej sezóny bude v Petržalskej tržnici spojený s Dňom detí s bohatým športovým programom. Vaše deti sa môžu zabaviť v korčuliarskej škôlke, skákacom hrade, rôznymi športovými súťažami, aj so sladkou odmenou pre všetkých športovo chtivých malých účastníkov. Chutné občerstvenie a nápoje sú samozrejmosťou, ale cukrovú vatu si musíte vyšliapať na bike lab-e.

O 21:00 hod. vyrazí z Petržalskej tržnice prvá nočná korčuliarka jazda Bratislava Inline.

piatok / 15:00 – 19:00 hod. / Petržalská tržnica

Cyklojazda mestom

Májová Critisal Mass bude žltá. Žltá pretože je farbou Cyklokuriérov Švihaj Šuhaj, ktorí v týchto dňoch oslavujú 10. výročie svojej existencie. Príďte aj vy v žltom a budete odmenený úsmevom od šuhaja a na afterke v Cyklokuchyni máte čapované pivo celý večer za polovicu. Bude hudba, premietanie aj šuhajský turbo vege guláš.

piatok / 18:00 hod. / štart na Námestí SNP

Víkend otvorených parkov a záhrad

Aj tento rok môžu obyvatelia a návštevníci Bratislavy navštíviť parky či záhrady so zaujímavými príbehmi v rámci medzinárodného podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. Novinkou v hlavnom meste sú tematické prehliadky po vybraných okruhoch s odborným sprievodcom. Zoznam zapojených bratislavských parkov a záhrad, spolu s programom podujatia nájdete TU.

sobota – nedeľa / bratislavské parky a záhrady / vstup voľný

Burzoblšák

Všetkých fanúšikov second hand módy pozývajú organizátori na v poradí už 45. Burzoblšák. Nájdete tam tradične nielen oblečenie, ale aj handmade výrobky, platne, knihy, obrazy, starožitnosti a iné. V zóne s občerstvením vás budú čakať sladké a slané pochutiny, výborné limonády, sirupy, džemy, káva a mnoho ďalšieho. Posedieť si budete môcť v oddychovej zóne a deti zabavia tvorivé dielne a maľovanie na tvár.

sobota / 8:00 – 14:00 hod. / Drieňová 16

BlumentaLive

Projekt BlumentaLive má za ambíciu počas leta 2019 v rámci kultúrneho-spoločenského života Námestie M. Korvína oživiť – budú pripravené koncerty a projekt tančiarne so školou tanca. Na sobotu je pripravený Deň detí na námestí spolu s Cirkuskus. Program spestrí cirkusové predstavenie Veselá cirkusová škola a mnohé súťaže.

sobota / 15:00 – 16:30 hod. / Námestie Mateja Korvína / vstup voľný

MDD v Devínskom sade

Oslávte Medzinárodný deň detí v Devínskom sade. O zábavu sa postará pesničkár Miro Jilo, ktorý má pre deti pripravené veselé pesničkohry. Tešiť sa môžete aj na vystúpenie malých gymnastiek a obľúbený palacinkový Caffe Mobil.

sobota / 10:30 – 13:00 hod. / Devínsky sad

Deň detí v SĽUK-u

Slovenský ľudový umelecký kolektív a Mestská časť Bratislava-Rusovce pozývajú na podujatie Deň detí v SĽUK-u. Program bude, tak ako každý rok, inšpirovaný hlavne tradičnou ľudovou kultúrou. Medzi bohatými aktivitami si na svoje prídu nielen naši najmenší, ale aj dospelí návštevníci.

sobota / 13:00 hod. / SĽUK, Rusovce

Karloveský deň detí

Karloveský deň detí pozýva na všestranné pohybové aktivity a hry pre deti každého veku. Vyskúšajte si prácu záchranárov, dajte prvú pomoc a zlaňujte. Pre všetkých malých aj veľkých požiarnikov budú pripravené ukážky techniky a práce hasičov. A, samozrejme, čakajú vás maľovanie na tvár, diplomy, medaily a zdravá odmena. Headlinerom podujatia je koncertné vystúpenie veselých pesničiek a divadelných scénok – Hanička a Murko. Moderovať bude Richard Vrablec.

nedeľa / 9:00 – 13:00 hod. / Kamel klub

Kam v Bratislave zadarmo
13
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM