Kultúra

Deň detí: 8 tipov, kde môžete s vašimi drobcami osláviť ich sviatok

Najmilší sviatok detí sa blíži! V Bratislave a okolí majú drobci o zábavu každý rok dobre postarané. Zostavili sme niekoľko tipov na podujatia, kde sa rozhodne nudiť nebudú.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí: 8 tipov, kde môžete s vašimi drobcami osláviť ich sviatok
9
Galéria
Zdroj: TASR

Medzinárodný deň detí (MDD) na Slovensku oslavujeme od roku 1952. Najmilší sviatok v roku si deti z Bratislavy a okolia užijú aj tento rok v každej mestskej časti. A čo je najlepšie, deti budú oslavovať niekoľko dní. Začíname už v máji!

Zistili sme za vás, kedy a kde v Bratislave a okolí sa budú konať najmilšie oslavy MDD. Nižšie nájdete niekoľko tipov, kde sa s vašimi drobcami dobre zabaviť.

Deň detí v Pezinku

Pezinské deti sa majú na čo tešiť! Svoj sviatok oslávia o týždeň skôr! Čakajú na ne hry, súťaže, zábava s MICI a MŇAU, SHOW de TOM, ale aj detské atrakcie. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v DK Pezinok.

25. máj / 15:00 hod. / Radničné námestie

Deň detí Blumentál

V Starom Meste sa bude konať tradičná akcia pre všetky deti vo štvrti Blumentál a ich kamarátov z iných častí Bratislavy. Detičky sa môžu tešiť na pestrý program! Samozrejmosťou bude skákací hrad, maľovanie na tvár, detské divadielko, cukrová vata, pukance, tvorivé dielne a veľa ďalších prekvapení.

Akciu organizuje OZ Kmeťovo námestie v spolupráci so Staromestským okrášľovacím spolkom, MŠ Vazovova, MŠ Kvietok Blumentálska a Staromestskou knižnicou.

30. máj / 15:00 hod. / Blumentálska ulica (ihriská)

Detské tvorivé dielne v Eurovea

V Eurovea budú všetky deti oslavovať svoj sviatok skôr ako prvého júna. V detských tvorivých dielničkách na ne čaká cirkusová manéž, do ktorej si môžu dať svojho obľúbeného cirkusového akrobata. Nebudú chýbať maľovanky a maľovanie na tvár.

30. máj / 17:00 hod. / Eurovea (tvorivé popoludnia pre kreatívne deti v budove kina oproti McDonald´s)

Medzinárodný deň detí v Petržalskej tržnici

Deň detí bude v Petržalskej tržnici prebiehať s veľmi bohatým športovým programom. Vaše deti sa môžu zabaviť v korčuliarskej škôlke, skákacom hrade, rôznymi športovými súťažami, aj so sladkou odmenou pre všetkých športovo chtivých malých účastníkov. Chutné občerstvenie a nápoje sú samozrejmosťou, ale cukrovú vatu si musíte vyšliapať na bike lab-e.

O 21:00 hod. vyrazí z Petržalskej tržnice prvá nočná korčuliarka jazda Bratislava Inline.

31. máj / 15:00 – 19:00 hod. / Petržalská tržnica

MDD v Devínskom sade

Oslávte Medzinárodný deň detí v Devínskom sade. O zábavu sa postará pesničkár Miro Jilo, ktorý má pre deti pripravené veselé pesničkohry. Tešiť sa môžete aj na vystúpenie malých gymnastiek a obľúbený palacinkový Caffe Mobil.

1. jún / 10:30 – 13:00 hod. / Devínsky sad

Deň detí v SĽUK-u

Slovenský ľudový umelecký kolektív a Mestská časť Bratislava-Rusovce pozývajú na podujatie Deň detí v SĽUK-u. Program bude, tak ako každý rok, inšpirovaný hlavne tradičnou ľudovou kultúrou. Medzi bohatými aktivitami si na svoje prídu nielen naši najmenší, ale aj dospelí návštevníci.

1. jún / 13:00 hod. / SĽUK

Karloveský deň detí

Karloveský deň detí pozýva na všestranné pohybové aktivity a hry pre deti každého veku. Vyskúšajte si prácu záchranárov, dajte prvú pomoc a zlaňujte. Pre všetkých malých aj veľkých požiarnikov budú pripravené ukážky techniky a práce hasičov. A, samozrejme, čakajú vás maľovanie na tvár, diplomy, medaily a zdravá odmena. Headlinerom podujatia je koncertné vystúpenie veselých pesničiek a divadelných scénok – Hanička a Murko. Moderovať bude Richard Vrablec.

2. jún / 9:00 – 13:00 hod. / Kamel klub

Deň detí na Kuchajde

Nenechajte s ujsť najväčšiu detskú párty, akú kedy Kuchajda zažila! Mestská časť Bratislava-Nové Mesto vás pozýva na Happy day na Kuchajde so skvelým programom s detskými hviezdami a atrakciami.

Tešiť sa môžete na PACI PAC (populárne duo Adriana a Mário a ich známe hity pre deti), SUPERDETI a Barbora Rakovská (vystúpenie obľúbenej detskej hudobnej skupiny), HANIČKA A MURKO (pesničkovo-divadelné predstavenie), nafukovacie atrakcie, vozenie na poníkoch, tvorivé dielne, maľovanie na tvár a aj detskú tombolu!

9. jún / 14:00 – 19:00 hod. / Kuchajda (v priestore amfiteátra)

Deň detí
9
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM