Kultúra

Jarný festival Urban Market ponúkne viac než len nakupovanie

Urban Market nie je iba o nákupoch. Ponúka množstvo možností, ako hodnotne tráviť voľný čas. Či už sú to diskusie, tvorivé dielne, výstavy alebo hudobné vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku Jarný festival Urban Market ponúkne viac než len nakupovanie
11
Galéria
Zdroj: TASR

Tenisky z odpadových a recyklovaných materiálov, dizajnové, vzdelávacie spoločenské hry, porcelánové produkty či šperky. Aj to ponúka jarný festival Urban Market v Bratislave.

Urban Market

Začína sa v piatok 31. mája a potrvá do 2. júna na Fakulte architektúry STU. Podujatie je súčasťou Dní architektúry a dizajnu (DAAD). Za organizátorov festivalu to uviedla Denisa Chylová.

V rámci ekologického podtextu festival ponúka včelobaly ako alternatívu k použitiu jednorazovej plastovej fólie. „Ručne vyrábané obrúsky z vosku od miestnych včelárov, jojobového oleja, živice a 100% bavlny je možné používať opakovane. Stačí ich len utrieť alebo opláchnuť vodou,“ prezradila Chylová.

Denný program sa uskutoční najmä na vonkajšom pódiu na Námestí slobody. Vystúpia tam kapely Bad Karma Boy, The Youniverse, Prezident Lourajder či Balaton. Lae projekt Juraja Petáka (ex Purist) „pokrstí“ svoje debutové EP.

Víkendový Swap

Súčasťou Urban Marketu bude aj víkendový Swap oblečenia. Stačí priniesť vytriedené oblečenie, ktoré už ľudia nenosia. To sa na Swap-e dostane do spoločného obehu, z ktorého si záujemcovia môžu odniesť neobmedzené množstvo nových kúskov.

Urban Market však nie je iba o nákupoch. „Ponúka množstvo ďalších možností, ako hodnotne tráviť voľný čas. Či už sú to diskusie, prednášky, tvorivé dielne, výstavy alebo hudobné vystúpenia. Aj táto edícia ponúkne rôznorodé aktivity. Navyše, po minuloročnom úspechu sme nevynechali večerné Urban Market Nights, ktoré sa uskutočnia v netradičných priestoroch kotolne priamo na fakulte,“ dodala Chylová.

V sobotu na Deň detí tých najmenších zabaví Notový Dannyale aj Divadlo na hojdačke s predstavením Sofia z predmestia.

Zimný Urban Market v Mlynici
11
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM