Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Užite si PESTRÝ pouličný festival s chutným jedlom a kolotočmi

Bratislavčanov nič neprinúti sedieť doma. A už vôbec nie, keď je v meste kopa akcií.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Užite si PESTRÝ pouličný festival s chutným jedlom a kolotočmi
Zdroj: Facebook.com/Nová tržnica - Trnavské mýto

Veľkonočné trhy

Priestor pred Novou tržnicou ožil Veľkonočnými trhmi spojenými s festivalom pouličného jedla a remeselného piva. Zoženiete tam aj všetko potrebné na dokonalé strávenie sviatkov jari.

Deti povozí kolotoč, budú sa hľadať veľkonočné vajíčka (vnútri v tržnici v sobotu o 10:00 hod.) a otvoria tiež veľkonočné dielničky, kde sa drobci zabavia v nedeľu od 14:00 do 18:00 hod.

do nedele 10. apríla / priestor pred Novou tržnicou / Trnavské mýto zo strany Krížnej ulice / v čase 11:00 – 22:00 hod., v sobotu a nedeľu od 10:00 hod.

Nočná expedícia k dinosaurom

V hlavnom meste si opäť „brúsia zuby“ dinosaury z DINOPARKU. Súčasťou lákavej expozície sú sprievodné aktivity či 3D dinokino plné strhujúcich efektov. Na deti aj dospelých čaká unikátna výstava až 52 statických a dynamických modelov dinosaurov aj v životných veľkostiach. Pripravená je v spolupráci s Dinoparkom.

V priestoroch obchodného domu neďaleko Trnavského mýta uvidíte napríklad kráľovského jaštera Tyranosaura Rexa a jeho tri mláďatá, Chasmosaura, Triceraptopsa, Stegosaura či Allosaurusa. Na tabuľkách vedľa modelov nájdete informácie o tom, v ktorom období žili, akí boli veľkí a čím sa živili. Zároveň si budete môcť otestovať svoje vedomosti.

do 31. mája / Central, Trnavské mýto / vstup voľný / viac o nočnej expedícii TU

Veľkonočné pátranie

Na deti čaká bohatý predsviatočný program. Pripravená je zábava s Tárajkom a Popletajkou, hľadanie vajíčok s rozprávkovými postavičkami, tvorivé dielne, maľovanie na tvár, hracia zóna, mini disco, športové aktivity, králičí hop aj tombola.

nedeľa / od 15.00 hod. / šport park Jama (Kalinčiakova ulica/Odbojárov) / vstup voľný

Biskupický Veľkonočný dvor

Príďte sa pozrieť a odfotiť sa na biskupickom čarovnom dvore plnom veľkonočnej atmosféry. V stánkoch si budete môcť kúpiť rôzne veľkonočné dobroty – šunku, klobásky, ale aj palacinky a veľkonočné vajíčka.

do 17. apríla 2022 na dvore miestneho úradu na Trojičnom námestí počas týždňa, počas úradných hodín / cez víkendy od 09.00 do 17.00 hod.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM