Rôzne Správy

Do Bratislavy prichádza úspešná JAPONSKÁ spoločnosť. Ponúkne až 300 pracovných MIEST

Biofarmaceutická spoločnosť do centra v hlavnom meste investovala viac ako deväť miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Do Bratislavy prichádza úspešná JAPONSKÁ spoločnosť. Ponúkne až 300 pracovných MIEST
Zdroj: TASR/AP

Japonská biofarmaceutická spoločnosť Takeda v stredu (6. 4.) v Bratislave predstavila svoje nové globálne centrum pre inovácie (ICC) v oblasti dát a digitálnych technológií.

Nové pracovné miesta

Spoločnosť do centra investovala viac ako deväť miliónov eur a predpokladá vytvorenie približne 300 pracovných miest. Informoval o tom mediálny zástupca spoločnosti Pavel Šafránek.

„ICC bude mať zásadný význam pri formovaní budúcnosti Takedy,“ povedal Gabriele Ricci, hlavný dátový a technologický riaditeľ spoločnosti. Počas niekoľkých nasledujúcich rokov chce firma zdvojnásobiť svoje investície do dát a digitálnych technológií, zvýšiť úroveň zručností svojich zamestnancov a zároveň vybudovať interné kapacity na poskytovanie transformačných terapií a kvalitnejších služieb pre pacientov a lekárov.

Príležitosť pre talenty

Otvorenie špecializovaného interného technologického centra v Bratislave je podľa spoločnosti dôkazom dátového a digitálneho talentu a ekosystému, ktorý sa na Slovensku rozvíja. Okrem toho je ICC príležitosťou pre najlepšie a najšikovnejšie technické talenty vrátane študentov z miestnych univerzít.

S rastúcou vyspelosťou v oblasti informačných technológií sme vybrali Bratislavu ako strategickú lokalitu na vybudovanie ICC a podporili tak ďalšiu kapitolu obchodnej transformácie spoločnosti. Vytvorenie a rozvíjanie komunity špecialistov v oblasti dát a technológií bude hnacím motorom pre inovácie práve tu v Bratislave,“ dodal vedúci ICC centra Maroš Čuchta.

Takeda je globálny biofarmaceutický líder so sídlom v Japonsku. Firma zameriava svoj výskum a vývoj v oblasti onkológie, zriedkavej genetiky a hematológie, neurovedy a gastroenterológie. Taktiež cielene investuje do výskumu a vývoja plazmových terapií a vakcín.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM