Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Pracovný týždeň spestria tvorivé dielne aj diskusie

Nový pracovný týždeň prinesie zaujímavé podujatia. Nebudú chýbať športové podujatia, diskusie, tvorivé dielne či premietanie filmov.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Pracovný týždeň spestria tvorivé dielne aj diskusie
2
Galéria
Zdroj: pixabay

Yoga pre seniorov

Čím je človek starší, tým je fyzická aktivita dôležitejšia. Mestská časť Bratislava – Ružinov a Cultus Ružinov zaviedli pravidelné cvičenia pre seniorov s trvalým bydliskom v Ružinove úplne zadarmo. Cvičenia jogy sa konajú každý utorok.

utorok / 11:00 hod. / SD Prievoz / seniori z Ružinova vstup voľný

Utorková swingová tančiareň

Tančiarne vznikli z iniciatívy tancachtivých študentov. Cieľom podujatia je vytancovať sa do sýtosti. Zopakujete si to, čo viete, vyskúšate si nové figúry alebo si len posedíte pri príjemnej swingovej hudbe. Zmeny v dátume či mieste konania sú vyhradené.

utorok / 20:00 hod. / Metropol / dobrovoľné vstupné

Tvorivé dielne na Nivách

Ak obľubujete originálne výrobky, tvorivé dielne sú pre vás stvorené. Tvorivú atmosféru si užijú rodičia či starí rodičia s deťmi či vnúčatami. Budete si môcť vytvoriť domácu plastelínu z vínneho kameňa i plastelíne variácie na tému zimné vtáčiky.

streda / 17:00 hod. / SD Nivy

Československé väzby

Výstavný projekt OBJEKTívne sa koncentruje na mapovanie stavu súčasného 3D myslenia na českej a slovenskej výtvarnej scéne. Hlavným cieľom je konfrontovať a podporiť súčasnú podobu objektu ako osobitého spôsobu myslenia v priestore a nefiguratívneho jazyka foriem, tvarov a ich významových kontextov. Výstava sa sústreďuje na generácie umelcov, ktorí nastúpili na výtvarnú scénu po zmene režimu a v súčasnosti figurujú aj v širšom stredoeurópskom kontexte.

Komentovanú prehliadku povedie historik umenia, kritik a kurátor pôsobiaci v Prahe, a to Tomáš Pospiszyl, ktorý v rozhovore s vystavujúcim umelcom Viktorom Frešom odhalí významy jeho diel.

streda / 18:00 hod. / Kunsthalle

Diskusia k filmu Trhlina

Po slávnostnej predpremiére filmu ste pozvaní na diskusiu so spisovateľom Jozefom Karikom, režisérom Peterom Bebjakom a hercami. Nenechajte si ujsť rozhovor s tvorcami a príbehy z natáčania.

streda / 18:00 hod. / Panta Rhei – Bory Mall

Náhradní a predsa nenahraditeľní

V roku 2018 sa v Návrate venovali téme pestúnstva a natočili tri krátke filmy o troch pestúnskych rodinách. V diskusii po premietaní filmov doplnia pestúnski rodičia to, čo vo filmoch neodznie.

štvrtok / 17:00 hod. / .klub pod lampou

Astronomický klub

Voľnočasová aktivita pre záujemcov o vesmír, astronómiu a pozorovanie oblohy sa koná každý druhý štvrtok popoludní v čase zaujímavých astronomických úkazov.

štvrtok / 17:00 hod. / Prírodovedné múzeum SNM

Astronomická prednáška pre verejnosť

Prednáška je organizovaná v spolupráci s OZ Planetárium Bratislava. Prednášať bude RNDr. Katarína Maštenová.

štvrtok / 17:30 hod. / Prírodovedné múzeum SNM

Cvičenie pre seniorov

Človek nikdy nie je dosť starý na to, aby mohol začať s pravidelným cvičením. Šport je šanca na zmenu k lepšiemu životu. Všetci ružinovskí seniori sú vítaní. Ide o zdravotné cvičenie, ktoré sa koná každý piatok.

piatok / 10:30 hod. / SD Nivy / seniori z Ružinova vstup voľný

Prievozské tvorivé dielne

Tvorivé dielne sú určené všetkým kreatívnym Ružinovčanom. Vlastnoručne vyrobená malá pohyblivá bábka bude mať v detských očiach pravdepodobne oveľa väčšiu hodnotu ako hračka kúpená v obchode. Príďte si takúto bábku vyrobiť a zažite detskú radosť.

piatok / 17:00 hod. / SD Prievoz

Pezinok ako ideálne miesto pre život

Aké je ideálne mesto pre život? Kde sú jeho rezervy a ako môže mestu pomôcť občianska participácia? Debata o tom, ako budovať zdravé, moderné, otvorené a príjemné mesto so zakladateľkou niekoľkých lokálnych iniciatív a poslankyňou za Raču Lenkou Antalovou Plavuchovou a s urbanistom, aktivistom a novým primátorom Pezinka Igorom Hianikom.


piatok / 18:30 hod. / Schaubmarov mlyn v Pezinku / dobrovoľné vstupné

Foto: Ilustračné

Kam v Bratislave zadarmo
2
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM