Dominika Pacigová Rôzne Správy

Milovníci mäsa si prídu na svoje. Ružinovom sa roznesie vôňa zabíjačkových špecialít

V Ružinove budú opäť rozvoniavať tradičné dobroty. Organizátori pripravili ukážky dedinskej výroby klobás, porcovanie prasaťa i súťaž vo varení kapustnice.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci mäsa si prídu na svoje. Ružinovom sa roznesie vôňa zabíjačkových špecialít
8
Galéria

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. Predávať sa budú nielen zabíjačkové jedlá, ale aj výrobky od domácich výrobcov. Návštevníkov poteší vystúpenie Orchestra Jána Berkyho Mrenicu – Diabolské Husle, tešiť sa môžete aj na folklórnu skupinu Salamander či fašiangový sprievod v podaní Folklórneho súboru Karpaty.

Priblížia tradičné zvyky

V Ružinove opäť ožijú zvyky, ktoré budú pripomínať tradície výroby zabíjačkových pochúťok. „Podujatie Ružinovské zabíjačkové slávnosti nie je len o jedle a dobrej zábave, ale aj o priblížení tradičných zvykov z vidieckeho prostredia. Počas dňa prebehne ukážka tradičnej zabíjačky prasaťa, na ktorej si ukážeme výrobu domácich jaterničiek a krvavničiek,“ povedal pre Bratislava24.sk Patrik Cucor, marketingový manažér Cultus Ružinov a.s.

Súčasťou podujatia sa stala aj súťaž vo varení ovarovej kapustnice. „Každoročne sa nám prihlasujú družstvá z Ružinova, ako napríklad poslanci z MČ Bratislava-Ružinov, dobrovoľní hasiči z Ružinova alebo Ružinovský podnik VPS,“ dodal.

Ekologickejší rok

Podujatie sa bude riadiť novými, ekologickými pravidlami, pretože MČ Bratislava–Ružinov a Cultus Ružinov chcú, aby bol tento rok „zelenší“. „Na podujatiach sme zaviedli kompostovateľný riad, čo znamená, že nájomcovia a stánky s občerstvením budú môcť predávať všetko, ale len do kompostovateľného riadu alebo do riadu, ktorý je určený na viacero použití. Súčasťou podujatia budú aj smetné nádoby na recykláciu odpadu, pri ktorých budú stáť dobrovoľníci z OZ Inzetko, aby tak napomáhali návštevníkom pri správnom recyklovaní odpadu,“ uzavrel Patrik Cucor.

sobota (2. februára) / od 10:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Ružinovské zabíjačkové slávnosti
8
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM